Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 207


Festivitate de absolvire la Universitatea Naional de Aprare "Carol I"


Ministrul aprrii naționale, Mihnea Motoc, și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciuc, au participat vineri, 15 iulie, la festivitatea de absolvire a Promoiei 119 "Andrei Mureșanu – 200" a Universitii Naionale de Aprare "Carol I".

Ceremonia militar a nceput cu un moment de reculegere n memoria victimelor atentatului terorist din 14 iulie, de la Nisa.

Ministrul Motoc i-a felicitat pe absolvenți pentru eforturile depuse n obținerea rezultatelor și i-a nmnat un stilet efului de promoie pe universitate, maior Valeriu Adrian Jianu.

n discursul su, Mihnea Motoc a apreciat calitatea nvțmntului militar preuniversitar și universitar, dnd exemplul colegiilor naționale unde promovabilitatea la bacalaureat n ultimii ani a fost de sut la sut.

Totodat, ministrul aprrii naționale a cerut o mai mare exigenț științific și rigurozitate academic n nvțmntul postuniversitar.

Promoia acestui an a cuprins 72 de ofieri absolvenți ai Facultții de Comand și Stat Major, 67 absolveni ai Facultții de Securitate și Aprare și 59 absolvenți ai cursurilor Colegiului Național de Aprare.

nfiinat la 8 august 1889, prin naltul Decret al Regelui Carol I, coala Superioar de Rzboi a reprezentat piatra de temelie a Universitatii Naionale de Aprare „Carol I”. Instituia militar de nvțmnt a fcut pai importani de-a lungul timpului pentru modernizarea nvmntului i pentru crearea unei unitți de prestigiu, cu o educaie de calitate compatibil cu sistemele de pregtire a personalului din armatele statelor membre ale NATO i UE.


Secia Pres