Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 207


Festivitate de absolvire la Universitatea Națională de Apărare "Carol I"


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, au participat vineri, 15 iulie, la festivitatea de absolvire a Promoției 119 "Andrei Mureșanu – 200" a Universității Naționale de Apărare "Carol I".

Ceremonia militară a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor atentatului terorist din 14 iulie, de la Nisa.

Ministrul Motoc i-a felicitat pe absolvenți pentru eforturile depuse în obținerea rezultatelor și i-a înmânat un stilet șefului de promoție pe universitate, maior Valeriu Adrian Jianu.

În discursul său, Mihnea Motoc a apreciat calitatea învățământului militar preuniversitar și universitar, dând exemplul colegiilor naționale unde promovabilitatea la bacalaureat în ultimii ani a fost de sută la sută.

Totodată, ministrul apărării naționale a cerut o mai mare exigență științifică și rigurozitate academică în învățământul postuniversitar.

Promoția acestui an a cuprins 72 de ofițeri absolvenți ai Facultății de Comandă și Stat Major, 67 absolvenți ai Facultății de Securitate și Apărare și 59 absolvenți ai cursurilor Colegiului Național de Apărare.

Înființată la 8 august 1889, prin Înaltul Decret al Regelui Carol I, Școala Superioară de Război a reprezentat piatra de temelie a Universitatății Naționale de Apărare „Carol I”. Instituția militară de învățământ a făcut pași importanți de-a lungul timpului pentru modernizarea învățământului și pentru crearea unei unități de prestigiu, cu o educație de calitate compatibilă cu sistemele de pregătire a personalului din armatele statelor membre ale NATO și UE.


Secția Presă