Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 216


29 iulie - Ziua Imnului Național


Ziua Imnului Național va fi sărbătorită vineri, 29 iulie, în toate garnizoanele din țară.

Ceremonia de la București va avea loc, de la ora 9.00, în Piața Tricolorului, situată în fața Palatului Cercului Militar Național, și va cuprinde o slujbă religioasă și un spectacol susținut de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, Muzica Brigăzii 30 Gardă ”Mihai Viteazul” și Muzica Reprezentativă a Jandarmeriei Române. Activitatea se va desfășura în prezența secretarilor de stat din Ministerul Apărării Naționale și a șefului Statului Major General.

Repertoriul va cuprinde și Imnurile naționale pe care le-a avut țara noastră de-a lungul timpului - ”Trăiască regele”, ”Zdrobite cătușe”, ”Te slăvim, Românie!”, ”Pe-al nostru steag e scris Unire”, ”Trei culori”, iar spectacolul va fi încheiat prin intonarea Imnului național ”Deșteaptă-te române!”, în interpretarea sopranei Carla Mușat, de la Ansamblul Artistic al Armatei.

Ziua Imnului Național a fost proclamată prin Legea nr. 99/1998 și se sărbătorește în fiecare an la data de 29 iulie.

”Deșteaptă-te române!” a fost compus de Anton Pann, iar versurile au fost scrise de poetul Andrei Mureșanu, de la a cărui naștere se împlinesc 200 de ani în luna noiembrie.


Secția Presă