Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 227


Ministrul Mihnea Motoc, la festivitățile ocazionate de aniversarea a 25 de ani de la declararea independenței Ucrainei


În zilele de 23 și 24 august, la invitația omologului ucrainean, general Stepan Poltorak, ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, a participat, la Kiev, la parada militară și festivitățile ocazionate de aniversarea a 25 de ani de la declararea independenței Ucrainei.

În cadrul programului, ministrul Motoc a avut discuții oficiale cu generalul Poltorak, unde a reiterat solidaritatea autorităților de la București cu Ucraina și sprijinul politic pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a țării, în actualul context dificil de securitate.

Cei doi demnitari au evaluat modalitățile concrete de îmbunătățire a relațiilor de cooperare dintre forțele armate ale celor două state, în format bilateral, în cadrul inițiativelor regionale și în context NATO și UE. Cei doi oficiali au convenit asupra importanței dezvoltării activităților de cooperare practică prin exerciții de instruire în comun și pregătire a personalului ucrainean, pentru realizarea interoperabilității forțelor.

Ministrul român a încurajat autoritățile ucrainene să intensifice cooperarea practică atât cu NATO, cât și cu UE, în vederea exploatării oportunităților de parteneriat oferite de cele două organizații pentru modernizarea propriului sistem militar, în special prin implementarea Pachetului Cuprinzător de Asistență dezvoltat de Alianță pentru Ucraina, adoptat la Summit-ul de la Varșovia.

În vederea avansării domeniilor concrete de cooperare dintre cele două armate, Mihnea Motoc a acceptat, de principiu, invitația omologului său de a efectua o vizită oficială la Kiev, în luna octombrie a.c.


Secția Presă