Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 245


Dialog Strategic romno - polonez pe teme de securitate i aprare


Secretarul de stat pentru politica de aprare i planificare din Ministerul Aprrii Naionale, tefan Tinca, mpreun cu secretarul de stat pentru afaceri strategice n Ministerul Afacerilor Externe, Dan Neculescu, particip astzi, 13 septembrie, la Cercul Militar Naional, la cea de-a VI-a rund a Dialogului Strategic romno - polonez pe teme de securitate, derulat sub egida Parteneriatului Strategic dintre Romnia i Polonia.

Delegaia polonez este condus de Marek Zikowski, subsecretar de stat n Ministerul Afacerilor Externe, i Tomasz Szatkowski, subsecretar de stat n Ministerul Aprrii.

Pe agenda consultrilor se afl teme referitoare la cooperarea bilateral, implementarea deciziilor Summit-ului NATO de la Varșovia i evoluiile recente de securitate din regiune. O atenie deosebit este acordat viitorului Uniunii Europene, principalele teme de dezbatere fiind implementarea Strategiei Europene de Securitate i elaborarea unei Carte Albe a aprrii la nivel european.

Desfurate ntr-un context regional i internaional marcat de riscuri majore de securitate, consultrile de la Bucureti reconfirm caracterul special al relaiilor bilaterale, bazat pe substana i importana Parteneriatului Strategic dintre cele dou țri.


Secia Pres