Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 245


Dialog Strategic româno - polonez pe teme de securitate și apărare


Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare din Ministerul Apărării Naționale, Ștefan Tinca, împreună cu secretarul de stat pentru afaceri strategice în Ministerul Afacerilor Externe, Dan Neculăescu, participă astăzi, 13 septembrie, la Cercul Militar Național, la cea de-a VI-a rundă a Dialogului Strategic româno - polonez pe teme de securitate, derulat sub egida Parteneriatului Strategic dintre România și Polonia.

Delegația poloneză este condusă de Marek Ziółkowski, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, și Tomasz Szatkowski, subsecretar de stat în Ministerul Apărării.

Pe agenda consultărilor se află teme referitoare la cooperarea bilaterală, implementarea deciziilor Summit-ului NATO de la Varșovia și evoluțiile recente de securitate din regiune. O atenție deosebită este acordată viitorului Uniunii Europene, principalele teme de dezbatere fiind implementarea Strategiei Europene de Securitate și elaborarea unei Carte Albe a apărării la nivel european.

Desfășurate într-un context regional și internațional marcat de riscuri majore de securitate, consultările de la București reconfirmă caracterul special al relațiilor bilaterale, bazat pe substanța și importanța Parteneriatului Strategic dintre cele două țări.


Secția Presă