Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 308


Întâlnirea ministrului apărării naționale cu omologul norvegian


În marja Reuniunii miniștrilor apărării din țările membre ale NATO, miercuri, 26 octombrie, ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, a avut o întâlnire bilaterală cu omologul norvegian, Ine Marie Eriksen Søreide.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au susținut necesitatea continuării și intensificării cooperării bilaterale în domeniul apărării, cu accent pe coordonarea pozițiilor la nivel aliat, în vederea implementării deciziilor adoptate la Summit-ul de la Varșovia, în mod aparte pe cele care vizează realizarea prezenței avansate a NATO la flancul estic.

Ministrul român al apărării naționale a exprimat apreciere pentru solidaritatea și angajamentul Norvegiei în consolidarea capacității de descurajare a NATO, exprimându-și speranța creșterii nivelului de cooperare pentru atingerea intereselor comune în domeniul apărării, prin intâlniri atât la nivel politic, cât și militar.

Oficialul norvegian a subliniat că autoritățile de la Oslo acordă o deosebită atenție participării la eforturile de consolidare a posturii de descurajare și apărare, în principal în domeniul maritim, având ca deziderat aplicarea unei viziuni strategice aliate unice.

Cei doi oficiali au fost de acord ca, la nivel bilateral, să consolideze colaborarea în domeniul schimbului de informații, care, în contextul actualului mediu de securitate, să faciliteze cunoașterea adecvată a situației și răspunsul eficient al Alianței la noile provocări strategice.


Secția Presă