Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 312


Ministrul Motoc la Conferința multinațională în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice 2016


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, va participa luni, 31 octombrie, la Conferința multinațională în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice 2016, ce se va desfășura la Londra. Activitatea este organizată de Institutul American de Aeronautică și Astronautică și Agenția pentru Apărarea Antirachetă din cadrul Departamentului Apărării al SUA.

În calitate de invitat special, ministrul apărării va prezenta viziunea României asupra domeniului apărării împotriva rachetelor balistice, ca țară gazdă pentru sistemul Aegis Ashore al SUA de la Deveselu. Cu această ocazie, oficialul român va primi, în numele și pentru Ministerul Apărării Naționale, premiul "David R. Israel" pentru rezultatele meritorii în domeniul apărării antirachetă și ca recunoaștere a eforturilor și implicării active a României în operaționalizarea bazei de la Deveselu, ce găzduiește sistemul Aegis Ashore.

În marja conferinței, ministrul va avea o întâlnire cu viceamiralul James D. Syring, directorul Agenției pentru Apărare Antirachetă, la care vor discuta subiecte de interes comun în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice.


Secția Presă