Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 313


Ziua Distinșilor Vizitatori la SCORPIONS FURY-16


Ziua Distinșilor Vizitatori în cadrul exercițiului multinațional SCORPIONS FURY-16 va avea loc marți, 1 noiembrie, începând cu ora 11.30, la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre „Getica” din Cincu, județul Brașov.

Jurnaliștii interesați să participe la această activitate sunt rugați să transmită astăzi, 31 octombrie, până la ora 16.00, pe adresa de email relatii.publice01495 @forter.ro, datele de identificare (nume, prenume, seria și numărul actului de identitate, instituția media pe care o reprezintă), precum și pe cele ale autovehiculelor de transport. Reprezentanții mass-media vor fi așteptați la Centrul de la Cincu marți, 1 noiembrie, între orele 10.30 și 11.00.

Persoana de contact: căpitan Ana Maria Tamaș, telefon 0721375194.

* * *
La exercițiul multinațional SCORPIONS FURY-16, ce se desfășoară în perioada 26 octombrie – 2 noiembrie, la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre „Getica” din Cincu, participă aproximativ 1300 de militari din Canada, Germania, Republica Moldova și România, cu 200 de mijloace tehnice și 13 aeronave aparținând Forțelor Aeriene Române. Planificatorul exercițiului este Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est. Țara noastră este reprezentată de aproximativ 1000 de militari, majoritatea din Brigada 2 Infanterie ”Rovine”.
SCORPIONS FURY–16 cuprinde exerciții de comandament, de simulare reală în teren și cu trageri de luptă cu toate categoriile de armament.
Scopul exercițiului este de antrenare a comandamentului și subunităților de brigadă în planificarea și executarea unor operații tactice complexe, folosind procedurile standard de operare ale NATO, în cooperare cu parteneri din Alianța Nord-Atlantică și PfP.


Secția Presă