Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 313


Ziua Distinilor Vizitatori la SCORPIONS FURY-16


Ziua Distinilor Vizitatori n cadrul exerciiului multinaional SCORPIONS FURY-16 va avea loc mari, 1 noiembrie, ncepnd cu ora 11.30, la Centrul de Instruire pentru Lupt al Forelor Terestre „Getica” din Cincu, judeul Braov.

Jurnalitii interesai s participe la aceast activitate sunt rugai s transmit astzi, 31 octombrie, pn la ora 16.00, pe adresa de email relatii.publice01495 @forter.ro, datele de identificare (nume, prenume, seria i numrul actului de identitate, instituia media pe care o reprezint), precum i pe cele ale autovehiculelor de transport. Reprezentanții mass-media vor fi așteptați la Centrul de la Cincu marți, 1 noiembrie, ntre orele 10.30 și 11.00.

Persoana de contact: cpitan Ana Maria Tama, telefon 0721375194.

* * *
La exerciiul multinaional SCORPIONS FURY-16, ce se desfoar n perioada 26 octombrie – 2 noiembrie, la Centrul de Instruire pentru Lupt al Forelor Terestre „Getica” din Cincu, particip aproximativ 1300 de militari din Canada, Germania, Republica Moldova și Romnia, cu 200 de mijloace tehnice și 13 aeronave aparținnd Forțelor Aeriene Romne. Planificatorul exerciiului este Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est. Țara noastr este reprezentat de aproximativ 1000 de militari, majoritatea din Brigada 2 Infanterie ”Rovine”.
SCORPIONS FURY–16 cuprinde exerciii de comandament, de simulare real n teren i cu trageri de lupt cu toate categoriile de armament.
Scopul exerciiului este de antrenare a comandamentului și subunitților de brigad n planificarea și executarea unor operații tactice complexe, folosind procedurile standard de operare ale NATO, n cooperare cu parteneri din Alianța Nord-Atlantic și PfP.


Secia Pres