Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 324


Informaie de pres


Un militar din cadrul Bazei sprijin logistic „Muntenia” a suferit un accident n timpul serviciului de paz miercuri, 9 noiembrie, n jurul orei 16.00, la Cabana militar de instruire Cheia.

Accidentul a survenit pe timpul punerii n funcțiune a instalației de nclzire, procedur care intra n atribuțiile de serviciu ale militarului.

Caporalului clasa a III-a Georgel Guț, n vrst de 31 de ani, angajat al M.Ap.N. din anul 2009, i s-a acordat primul ajutor la fața locului și a fost transportat de un echipaj al ISU, sesizat prin Serviciul de urgenț 112, la Spitalul Universitar de Urgenț Militar Central Dr. Carol Davila (SUUMC) din București.

Pacientul a fost evaluat, n jurul orei 18.50, la Unitatea de Primire Urgen a SUUMC, de ctre o echip multidisciplinar, constituit din medici specialiti n: urgen, ATI, chirurgie plastic, microchirurgie reconstructiv i arsuri, ORL, oftalmologie i pneumo-ftiziologie.

n urma consultului de specialitate, echipa medical a constatat c pacientul are arsuri de gradul III i IV pe aproximativ 90 la sut din suprafaa corpului, cu interesare facial, torace anterior i posterior, abdomen drept (hemitrunchi drept), ambele membre superioare i inferioare, cu suspiciune de arsuri de ci aeriene superioare.

n urma investigaiilor clinice i paraclinice i dup asigurarea suportului ventilator necesar, bronhoscopia cu lavaj i reechilibrarea volemic s-a dispus intervenia chirurgical de urgen pentru toaleta primar a leziunilor de arsur și a plgilor, precum i pentru realizarea inciziilor de decompresie.

Ulterior interveniei chirurgicale, pacientul va fi spitalizat n Secția de ATI, acesta necesitnd tratament post-operator de susținere a funcțiilor vitale, antibioterapie cu spectru larg, reechilibrare volemic și hidroelectrolitic, analgezie multimodal, profilaxie anticoagulant și a ulcerului de stres, nutriie per os.
Starea pacientului este foarte grav, cu prognostic rezervat.

Cazul este cercetat de ctre Parchetul Militar. De asemenea, comandantul Bazei sprijin logistic ”Muntenia” a numit o comisie pentru investigații de ordin administrativ cu privire la producerea evenimentului.

Conducerea Ministerului Aprrii Naționale urmrește cu atenție evoluția strii medicale a militarului accidentat.


Secia Pres