Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 348


Contribuție olandeză la operaționalizarea Brigăzii Multinaționale din România


Ministrul olandez al apărării, Jeanine Hennis-Plasschaert, a transmis o scrisoare omologului român, Mihnea Motoc, prin care reconfirmă sprijinul general al autorităților de la Haga pentru consolidarea prezenței aliate avansate pe teritoriul național și în regiunea Mării Negre, în vederea demonstrării capacității NATO de a răspunde oricărei amenințări la adresa securității statelor aliate.

În acest sens, ministrul Hennis-Plasschaert a anunțat decizia guvernului olandez de a contribui cu doi ofițeri de stat major, începând cu anul 2017, la încadrarea comandamentului viitoarei brigăzi multinaționale în curs de operaționalizare la Craiova, ca element central al prezenței aliate avansate în România. În același timp, a avansat posibilitatea ca forțele armate olandeze să participe și cu alte capacități militare la exercițiile multinaționale pe care viitoarea brigadă le va organiza și desfășura.

Ministrul Motoc a transmis o scrisoare de răspuns omologului olandez, în care a mulțumit pentru contribuția Olandei la operaționalizarea brigăzii multinaționale din România, cu o semnificație strategică aparte pentru solidaritatea și unitatea aliată.

Acest ultim anunț de sprijin concret al inițiativelor promovate de România vine să completeze angajamentele asumate anterior de o serie importantă de alte state aliate, cu efecte din cele mai pozitive pentru credibilitatea și eficiența acțiunilor de consolidare a posturii de descurajare și apărare a NATO pe teritoriul național și la Marea Neagră.


Secția Presă