Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 26


Autoevaluarea activității Statului Major General


Miercuri, 8 februarie, în prezența secretarului de stat pentru politica de apărare și planificare, Mircea Dușa, și a șefului Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, s-a desfășurat autoevaluarea activității Statului Major General (SMG) pentru anul 2016.

În cadrul activității, a fost prezentată o radiografie a stării structurilor din compunerea SMG, a modului de îndeplinire a obiectivelor, a problemelor întâmpinate pe parcursul anului trecut și a modului de gestionare a acestora, precum și prioritățile pentru anul 2017.

Au fost analizate domeniile de responsabilitate din cadrul SMG - planificarea strategică, dinamica de personal, participarea la misiuni și operații, situația de securitate din zonă, învățământul militar, programele de înzestrare, planificarea și execuția bugetară, elementele de logistică, comunicațiile și informatica, medicină operațională, standardizare, protecția forței, cooperarea cu celelalte componentele ale sistemului de apărare și securitate națională.

Generalul Nicolae Ciucă a transmis felicitări întregului corp de cadre militare și personal civil din subordine pentru dedicarea și seriozitatea de care a dat dovadă în îndeplinirea obiectivelor stabilite în anul 2016 și a punctat obiectivele prioritare ale SMG pentru anul 2017. Totodată, a subliniat că elementul central al activităților planificate pentru acest an va fi modernizarea echipamentelor militare existente și demararea programelor de înzestrare cu sisteme și echipamente de nouă generație, subliniind că ”în atenția fiecărui comandant, indiferent de eșalon, va trebui să stea creșterea capabilităților militare, astfel încât să putem face față și îndeplini toate standardele NATO asumate”.

În finalul activității, secretarul de stat Mircea Dușa a apreciat profesionalismul militarilor în toate misiunile și operațiile pe care le-au îndeplinit, gradul crescut de instruire și pregătire, precum și determinarea cu care echipa de conducere a SMG acționează pentru atingerea obiectivelor asumate.

Secretarul de stat a arătat că anul 2017 va fi un an hotărâtor în ceea ce privește demararea achizițiilor majore pentru înzestrarea armatei, în contextul alocării unui procent de peste 2 la sută din PIB pentru apărare. “Va fi nevoie de un efort conjugat al tuturor structurilor cu atribuții în planificarea apărării, astfel încât aceste resurse să poată fi absorbite și direcționate către domeniile esențiale și de maximă prioritate, pentru a permite Armatei României să continue procesul de modernizare și să asigure îndeplinirea angajamentelor internaționale asumate”, a spus Mircea Dușa.


Secția Presă