Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 46


Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Germaniei în România


Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, l-a primit vineri, 17 februarie, la sediul ministerului, pe Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei în România. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat perspectivele intensificării cooperării bilaterale în domeniul apărării, precum și în cadrul Alianței Nord-Atlantice și la nivelul Uniunii Europene.

Ministrul Leș a punctat cele mai importante repere ale cooperării bilaterale și a subliniat faptul că România rămâne ferm angajată în implementarea deciziilor adoptate la Summit-ul de la Varșovia, accentuând asupra importanței Mării Negre în ecuația de securitate euro-atlantică și pe deciziile adoptate la Bruxelles, la recenta reuniune ministerială NATO în această direcție. În acest context, a insistat asupra acțiunilor de realizare a prezenței avansate a NATO în regiune, mulțumind părții germane pentru sprijinul acordat în implementarea inițiativelor concrete ale României.

Pe dimensiunea Politicii de Securitate și Apărare Comună, au fost evidențiate pozițiile naționale cu privire la implementarea concluziilor Consiliului European din decembrie 2016 în domeniul securității și apărării. În acest sens, accentul a fost pus pe problematicile curente, aflate în dezbatere la nivelul UE, în contextul implementării Strategiei Globale, precum și pe colaborarea celor două țări în perspectiva pregătirii, la nivel național, a preluării Președinției Consiliului UE de către România în primul semestru al anului 2019.

Ambasadorul german a subliniat stadiul avansat al cooperării bilaterale în domeniile securității și apărării și a reconfirmat angajamentul autorităților de la Berlin pentru intensificarea relațiilor de cooperare practică militară, în special prin participarea la exerciții multinaționale și la inițiativele de dezvoltare a capabilităților în context NATO și UE.


Secția Presă