Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 55


Întrevederea șefului SMG cu comandantul USSOCOM


Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, aflat în vizită în SUA, a avut o întrevedere cu generalul Raymond Thomas, comandantul Comandamentului SUA pentru Operații Speciale – USSOCOM.

Cei doi oficiali au discutat în principal despre creșterea interoperabilității și integrarea forțelor convenționale și a celor speciale ale celor două țări în spațiul de luptă modern.

De asemenea, în timpul întâlnirii au fost abordate și subiecte referitoare la misiunile executate în cadrul eforturilor de stabilitate din Afganistan, dezvoltarea unor capabilități specifice forțelor pentru operații speciale, identificarea unor noi modalități de creștere a interoperabilității și participarea la activități de instruire în comun ale militarilor români și americani.
Șeful Statului Major General și-a exprimat aprecierea pentru sprijinul și cooperarea Forțelor Speciale ale SUA cu Forțele pentru Operații Speciale din Armata României, în contextul măsurilor de reasigurare stabilite la nivelul Alianței, în special în cadrul programelor de exerciții “ENDURING JCET” și operației “ATLANTIC RESOLVE”.

De asemenea, au fost prezentate rezultatele programelor de asistență de securitate în domeniul forțelor pentru operații speciale și a fost subliniat rolul și contribuția acestor programe în dezvoltarea relațiilor româno-americane.

În cadrul vizitei, generalul Ciucă s-a întâlnit cu personalul român de stat major ce își desfășoară activitatea în comandamentul central și în cel al forțelor speciale ale SUA - CENTCOM (Comandamentul Central al Armatei SUA) și USSOCOM.


Secția Presă