Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 93


Vizită de lucru în România a reprezentanților Organizației Internaționale pentru interzicerea armelor chimice


Luni, 27 martie, locțiitorul șefului Departamentului pentru politică de apărare și planificare, generalul-maior Paul Hurmuz, s-a întâlnit, la sediul MApN, cu Marcelo Kos, directorul inspectoratului general al Organizației Internaționale pentru interzicerea armelor chimice (OIAC).

Dezbaterile au fost axate pe importanța unui dialog politico – militar între MApN și OIAC și pe inițierea unor proiecte de cooperare militară practică la nivelul structurilor de specialitate din armata română. Cei doi oficiali au apreciat că dezvoltarea unor relații de cooperare între MApN și OIAC are efecte pozitive inclusiv asupra cooperării regionale și a profilului României în cadrul NATO și UE.

Reprezentantul OIAC a apreciat eforturile României în domeniul interzicerii armelor chimice, subliniind faptul că MApN dispune de facilități de specialitate la standarde înalte, care ar putea constitui baza unor proiecte concrete demarate chiar în acest an.

Vizita delegației OIAC se încheie pe 29 martie, pe agendă fiind incluse și discuții de specialitate la centrul CBRN din București și la poligonul de instrucție Valea Poienii din Câmpulung.


Secția Presă