Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 146


Ministrul Gabriel Leș, la reuniunile UE de la Bruxelles


Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, va participa joi, 18 mai, la reuniunile Comitetului Director al Agenției Europene de Apărare (EDA) și Consiliului Afaceri Externe, în format al miniștrilor apărării din statele membre ale UE, care vor avea loc la Bruxelles.

Miniștrii europeni ai apărării vor analiza evoluțiile înregistrate în implementarea Strategiei Globale a Uniunii Europene pe dimensiunea de securitate și apărare, în pregătirea Raportului de implementare ce urmează să fie prezentat la reuniunea Consiliului European din luna iunie a.c., și stadiul cooperării UE-NATO, cu accent pe implementarea Declarației Comune de la Varșovia, discuție la care va lua parte și Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

În cadrul Comitetului director al EDA vor fi abordate subiecte de actualitate asociate procesului de dezvoltare a capabilităților militare la nivel european, dar și prioritățile și obiectivele Agenției pe termen lung.

În marja reuniunii, ministrul Gabriel Leș va participa la un dejun de lucru comun cu miniștri ai afacerilor interne din state membre ale Uniunii Europene dedicat combaterii terorismului.


Secția Presă