Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 165


Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului multinațional NOBLE JUMP 2017


Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului multinațional NOBLE JUMP 2017 (NOJP17) va fi organizată miercuri, 14 iunie, la Centrul Național de Instruire Întrunită “Getica” (CNII), din Cincu, județul Brașov.

Cu acest prilej, va avea loc un exercițiu tactic cu trageri de luptă cu muniție reală de către militari ai trupelor aliate ale Forței Întrunite cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat (VJTF) și va fi organizată o expoziție statică de armament și tehnică militară.

Jurnaliștii care doresc să ia parte la Ziua Distinșilor Vizitatori organizată miercuri, 14 iunie, sunt rugați să confirme până luni, 12 iunie, ora 13.00, la adresa de e-mail atoma@mapn.ro, precizând numele, instituția de presă pe care o reprezintă, datele de identificare (serie și număr CI sau pașaport), numărul legitimației de presă, adresa de e-mail și numărul de telefon mobil, precum și numărul de înmatriculare al autovehiculelor de tip DSNG (conf. tabel atașat).

Reprezentanții mass-media vor fi așteptați miercuri, 14 iunie, între orele 8.00 și 8.30, la intrarea în Casa de Oaspeți din Vechea Parohie din Cincșor, jud. Brașov, de unde, după un briefing administrativ al organizatorilor, se va asigura transportul până în zona de desfășurare a exercițiului (conf. schemă atașată).

Pentru alte oportunități foto/video, jurnaliștii pot participa și la repetițiile generale care vor avea loc luni, 12 iunie, de la ora 10.30. În vederea participării la aceste repetiții, jurnaliștii sunt rugați să trimită informațiile necesare acreditării până duminică, 11 iunie, ora 18.00 la adresa de e-mail atoma@mapn.ro (conf. tabel atașat). Aceștia vor fi așteptați la intrarea în Centrul Național de Instruire Întrunită “Getica”, între orele 10.00 și 10.30.
Persoană de contact: maior Anemona Toma, mobil 0722 251 342.

* * *

NOJP17 este un exercițiu cu termen scurt de notificare, planificat și condus de Comandamentul Forțelor Întrunite de la Napoli la care participă aproximativ 5.000 de militari din zece țări aliate. Exercițiul va testa capacitățile operaționale ale elementelor Forței Întrunite cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat (VJTF) și nivelul de implementare a Planului de Acțiune pentru Creșterea Capacității de Reacție a Alianței (Readiness Action Plan - RAP), în Bulgaria și România.


Secția Presă