Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 194


TABĂRA DE VARĂ PENTRU CERCETAȘI


Cea de-a XI-a ediție a "Taberei de vară pentru cercetași" a debutat luni, 10 iulie, la Predeal, la Cabana Forban a Clubului Sportiv al Armatei “Steaua” București, fiind găzduită de militarii Batalionului 21 Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi”.

Activitatea este organizată de Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția informare și relații publice, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și Asociația de Caritate din Armata României “CAMARAZII”, cu sprijinul Statului Major al Forțelor Terestre.

Desfășurată sub deviza "Fii cel mai bun! Fii la înălțime!", ediția din acest an a taberei are ca temă activitatea specifică vânătorilor de munte și ca obiective însușirea de către tinerii cercetași a unor cunoștințe de bază despre misiunile Armatei României, profesia militară, precum și dezvoltarea și punerea în valoare a calităților fizice, spiritului de competiție și de echipă ale tinerilor participanți.

Pe parcursul celor șapte zile ale taberei vor fi organizate activități interactive prin care tinerii cercetași vor fi inițiați în procedee de cercetare terestră și de orientare în teren, tehnici de alpinism și de supraviețuire în condiții de izolare, metode de traversare a unui curs de apă și în alte elemente de tactică militară.

Totodată, tinerii vor participa la întreceri sportive (volei, baschet, fotbal), vor vizita unități militare aparținând Forțelor Terestre Române din județul Brașov și obiective turistice din zonă.

La tabără vor participa 42 de elevi, fete și băieți, din întreaga țară - opt elevi fiind selecționați cu sprijinul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, recompensați astfel pentru rezultate foarte bune obținute la învățătură, ceilalți 34 de elevi fiind câștigători ai competiției naționale desfășurată on-line, pe web-site-ul www.mapn.ro/tabara, în perioada 13 martie - 23 aprilie 2017.

De-a lungul timpului, din anul 2004 și până în prezent, în tabăra au fost instruiți 420 de elevi.

"Tabăra de vară pentru cercetași" beneficiază de sprijinul sponsorilor S.C. Adina S.R.L., Confeximp MOD ELO V S.R.L., Fundația “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință”, Asociația Aeronautică Română și TNT Productions Romania.

Persoană de contact pentru detalii suplimentare: locotenent-colonelul Mihaela Iliescu, tel. 0721 288 385.


Secția Presă