Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 205


Întâlnire a secretarului de stat Mircea Dușa cu ministrul de stat Kadja Bukar Abba Ibrahim


Secretarul de stat Mircea Dușa a primit-o astăzi, 14 iulie, la sediul Departamentului pentru politica de apărare și planificare al M.Ap.N., pe Kadja Bukar Abba Ibrahim, ministru de stat în Ministerul Afacerilor Externe din Republica Federală Nigeria.

Cele mai importante subiecte de pe agenda discuțiilor oficiale au fost proiectele concrete de cooperare pe dimensiunea de apărare dintre cele două state. Cei doi oficiali au subliniat rolul important pe care îl are parteneriatul strategic dintre Africa și Uniunea Europeană în climatul de securitate internațională, cu rezultate concrete în combaterea terorismului internațional și a proliferării armelor de calibru mic.

Un alt subiect de interes a fost și colaborarea bilaterală în cadrul Organizației Națiunilor Unite. Prin participarea la misiuni sub egida ONU, România și Nigeria au o contribuție importantă la sporirea stabilității și consolidarea păcii pe plan mondial.

La finalul întâlnirii, Mircea Dușa a exprimat convingerea că nivelul actual al cooperării bilaterale în domeniul apărării se va extinde în viitor, pornind de la prevederile acordului interguvernamental privind cooperarea militară. Consolidarea relațiilor bilaterale ar putea avea loc în domenii precum informațiile militare sau învățământul militar. Acordul asigură ofițerilor din Nigeria posibilitatea să participe la cursuri organizate de instituțiile de învățământ militar din România în specializări precum managementul resurselor de apărare, pregătirea lingvistică sau pregătire specifică la nivelul categoriilor de Forțe Armate.


Secția Presă