Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 205


ntlnire a secretarului de stat Mircea Dua cu ministrul de stat Kadja Bukar Abba Ibrahim


Secretarul de stat Mircea Dua a primit-o astzi, 14 iulie, la sediul Departamentului pentru politica de aprare i planificare al M.Ap.N., pe Kadja Bukar Abba Ibrahim, ministru de stat n Ministerul Afacerilor Externe din Republica Federal Nigeria.

Cele mai importante subiecte de pe agenda discuiilor oficiale au fost proiectele concrete de cooperare pe dimensiunea de aprare dintre cele dou state. Cei doi oficiali au subliniat rolul important pe care l are parteneriatul strategic dintre Africa și Uniunea European n climatul de securitate internaional, cu rezultate concrete n combaterea terorismului internațional i a proliferrii armelor de calibru mic.

Un alt subiect de interes a fost i colaborarea bilateral n cadrul Organizaiei Naiunilor Unite. Prin participarea la misiuni sub egida ONU, Romnia i Nigeria au o contribuie important la sporirea stabilitii i consolidarea pcii pe plan mondial.

La finalul ntlnirii, Mircea Dua a exprimat convingerea c nivelul actual al cooperrii bilaterale n domeniul aprrii se va extinde n viitor, pornind de la prevederile acordului interguvernamental privind cooperarea militar. Consolidarea relaiilor bilaterale ar putea avea loc n domenii precum informaiile militare sau nvțmntul militar. Acordul asigur ofierilor din Nigeria posibilitatea s participe la cursuri organizate de instituiile de nvțmnt militar din Romnia n specializri precum managementul resurselor de aprare, pregtirea lingvistic sau pregtire specific la nivelul categoriilor de Fore Armate.


Secia Pres