Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 250


Întrevederea șefului Statului Major General cu șeful Forțelor Terestre din SUA


Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, a avut miercuri, 9 august, în baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, o întrevedere cu generalul Mark Milley, șeful Forțelor Terestre din Statele Unite ale Americii, aflat în vizită în țara noastră.

Pe timpul întâlnirii au fost abordate subiecte referitoare la demersurile de integrare și sincronizare a eforturilor de instruire la nivel național cu inițiativele regionale ale SUA, precum și cu cele din cadrul NATO, operaționalizarea unităților destinate NATO, precum și despre programele de modernizare a forțelor armate române și identificarea unor modalități de sprijin în acest sens.

Generalul Ciucă a subliniat că dezvoltarea parteneriatului strategic româno-american, cu importante dimensiuni în plan militar, reprezintă un obiectiv major asumat la nivel național.

Vizita șefului Forțelor Terestre ale SUA a avut drept scop evaluarea bilaterală a activităților de cooperare militară la nivelul forțelor terestre cât și identificarea unor noi domenii de interes conform angajamentelor internaționale.


Secția Presă