Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 254


Întâlnire cu reprezentanții industriei de apărare din județul Dâmbovița


Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, împreună cu ministrul economiei, Mihai Fifor, senatorul Titus Corlățean, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Ion Radu, și directorul general al Romarm S.A., general (r) Constantin Croitoru, au efectuat joi, 10 august, o vizită de lucru la cele trei unități ale industriei de apărare din județul Dâmbovița, respectiv UPS Dragomirești, Automecanica Moreni și Uzina Mecanică Mija.

În acest context, ministrul Adrian Țuțuianu a subliniat deschiderea Ministerului Economiei de a se implica activ în procesul de înzestrare al Armatei României, evidențiind, în același timp, dorința Ministerului Apărării Naționale de a colabora cu firmele românești din industria de profil. De asemenea, au fost analizate prioritățile de dezvoltare ale celor trei societăți comerciale, dar și aspecte privind colaborarea cu MApN până la sfârșitul anului 2017 și perspectivele pentru perioada 2018-2020.

De asemenea, ministrul Țuțuianu a reiterat faptul că „dezvoltarea industriei naționale de apărare atrage, după sine, și crearea de noi locuri de muncă, dar cel mai important beneficiu este faptul că dezvoltarea economică este principala soluție pentru securitatea națională”.

La rândul său, ministrul economiei, Mihai Fifor a îndemnat reprezentanții firmelor de profil să analizeze cu mare atenție evoluția pieței de profil și să continue procesul de retehnologizare, astfel încât să poată răspundă cerințelor Armatei României.


Secția Presă