Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 272


Ședință extraordinară a Colegiului Ministerului Apărării Naționale


Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, a prezidat marți, 29 august, la sediul M.Ap.N., ședința extraordinară a Colegiului Ministerului Apărării Naționale.

În cadrul discuțiilor a fost prezentată o analiză privind derularea contractelor de mentenanță pentru tehnica de luptă și au fost analizate propunerile Ministerului Apărării Naționale de rectificare bugetară în anul 2017.

Au mai fost analizate actele normative specifice, doctrinele și manualele militare, elaborate în Ministerul Apărării Naționale în anul 2017, organizarea și funcționarea învățământului militar și oportunitatea derulării unor proiecte cu finanțare externă (fonduri europene) în cadrul Ministerului Apărării Naționale.

De asemenea, au mai fost informări privind Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre UE, din zilele de 6 și 7 septembrie din Estonia și principalele proiecte inițiate de către Agenția pentru cercetare tehnică și tehnologii militare.

La lucrări au participat șefii departamentelor și structurilor centrale ale ministerului.
***

Colegiul Ministerului Apărării Naționale este organ cu rol consultativ constituit la nivelul M.Ap.N., abilitat să analizeze și să propună ministrului apărării naționale măsuri în legătură cu documentele ce vizează aspectele majore ale armatei.

Colegiul își desfășoară activitatea în Ședințe ordinare trimestriale sau în Ședințe extraordinare, având rolul de a analiza problemele ce vizează, în principal, politica de apărare, organizarea, pregătirea și înzestrarea forțelor armate, capacitatea de reacție a armatei, participarea la exerciții sau misiuni în comun cu armatele altor țări.


Secția Presă