Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 280


Discuții româno-spaniole la sediul Ministerului Apărării Naționale


Vineri, 1 septembrie, ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, a primit vizita ambasadorului Regatului Spaniei în România, Ramiro Fernández Bachiller.

Ministrul apărării naționale a mulțumit ambasadorului Regatului Spaniei în România pentru participarea cu personal de stat major la efortul de operaționalizare a Brigăzii Multinaționale din România, subliniind contribuția importantă a partenerilor spanioli la implementarea deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varșovia, dar și pentru asigurarea unei posturi de descurajare și apărare pe flancul estic al Alianței. În acest context, a fost evidențiată tendința ascendentă a cooperării militare bilaterale.

Agenda discuțiilor a cuprins și schimburi de opinii cu privire la bugetul destinat apărării, cooperarea tehnico-militară, contextul regional de securitate, cooperarea în cadrul NATO, lupta împotriva terorismului, participarea României la misiunile de menținere a păcii, precum și cooperarea în contextul UE.

În cadrul discuțiilor a fost subliniată importanța continuării și amplificării cooperării practice dintre cele două armate, prin dezvoltarea exercițiilor organizate, atât în format bilateral, cât și în format multinațional.


Secția Presă