Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 335


Întâlnirea ministrului apărării naționale cu ambasadorul SUA la București


Miercuri, 4 octombrie, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut, la sediul ministerului, o întrevedere oficială cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm.

Agenda întâlnirii a inclus continuarea și aprofundarea unor teme de interes comun, precum evoluția relațiilor dintre România și SUA în domeniul apărării, în cadrul Parteneriatului Strategic, și necesitatea consolidării cooperării în regiune.

Ministrul român a adus în discuție parteneriatul substanțial pe linie militară, concretizat prin numărul crescut al exercițiilor în comun desfășurate în ultima perioadă în regiune și implementarea măsurilor adoptate în urma Summit-ului de la Varșovia.

De asemenea, Mihai Fifor a discutat cu ambasadorul Klemm despre concluziile vizitei oficiale întreprinse în Statele Unite ale Americii, ambasadorul Klemm apreciind vizita drept benefică de ambele părți. Ministrul Mihai Fifor a reafirmat invitația adresată secretarului american al apărării, James Mattis, de a vizita România.


Secția Presă