Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 400


Ministrul apărării naționale, la ceremonia de predare-primire a comenzii Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, va lua parte sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 12.00, în Cetatea Aradului, la ceremonia de predare-primire a comenzii Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii.

Tot cu acest prilej, ministrul apărării naționale va asista și la un cross omagial, organizat de Universitatea Aurel Vlaicu și Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, în cadrul căruia vor fi promovate valorile proiectului ”Invictus”, menit să contribuie la creșterea gradului de informare, în rândul publicului, față de problematica militarilor răniți în teatrele de operații.

x x x

Batalionul Mixt Româno-Ungar a fost înființat pe data de 20 martie 1998 prin semnarea, la Budapesta, a Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Ungare. Unitatea a fost prima de acest gen din Armata României și, totodată, prima unitate mixtă de nivel batalion din lume, având un efectiv de 899 militari.

Comanda Batalionului (comandant, locțiitor, șef de stat major și locțiitor al acestuia) este asigurată de ambele părți, prin alternanță, respectiv comanda Companiei Mixte de Stat Major este asigurată de către ofițeri din fiecare parte, câte un an, prin rotație.

Modulul Românesc al Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii, ca parte integrantă a Batalionului 191 Infanterie „Colonel RADU GOLESCU”, își desfășoară activitatea în Cetatea Aradului.

În cursul acestei săptămâni, militarii arădeni au participat la exercițiul WISE FORESIGHT 2017, care a avut loc în localitatea Hodmezovasarhely, din Ungaria.Partea ungară a deținut, în acest an, comanda Batalionului Mixt.


Biroul presă