Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 400


Ministrul aprrii naționale, la ceremonia de predare-primire a comenzii Batalionului Mixt Romno-Ungar de Meninere a Pcii


Ministrul aprrii naționale, Mihai Fifor, va lua parte smbt, 25 noiembrie, de la ora 12.00, n Cetatea Aradului, la ceremonia de predare-primire a comenzii Batalionului Mixt Romno-Ungar de Meninere a Pcii.

Tot cu acest prilej, ministrul aprrii naționale va asista și la un cross omagial, organizat de Universitatea Aurel Vlaicu și Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentar, n cadrul cruia vor fi promovate valorile proiectului ”Invictus”, menit s contribuie la creterea gradului de informare, n rndul publicului, faț de problematica militarilor rnii n teatrele de operații.

x x x

Batalionul Mixt Romno-Ungar a fost nființat pe data de 20 martie 1998 prin semnarea, la Budapesta, a Acordului dintre Guvernul Romniei i Guvernul Republicii Ungare. Unitatea a fost prima de acest gen din Armata Romniei și, totodat, prima unitate mixt de nivel batalion din lume, avnd un efectiv de 899 militari.

Comanda Batalionului (comandant, lociitor, ef de stat major i lociitor al acestuia) este asigurat de ambele pri, prin alternan, respectiv comanda Companiei Mixte de Stat Major este asigurat de ctre ofieri din fiecare parte, cte un an, prin rotaie.

Modulul Romnesc al Batalionului Mixt Romno-Ungar de Meninere a Pcii, ca parte integrant a Batalionului 191 Infanterie „Colonel RADU GOLESCU”, i desfoar activitatea n Cetatea Aradului.

n cursul acestei sptmni, militarii ardeni au participat la exerciiul WISE FORESIGHT 2017, care a avut loc n localitatea Hodmezovasarhely, din Ungaria.Partea ungar a deținut, n acest an, comanda Batalionului Mixt.


Biroul pres