Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 36


Ziua Presei la exercițiul multinațional PLATINUM EAGLE 18.1


Joi, 15 februarie, de la ora 13.00, la Centrul Secundar de Instruire pentru luptă al Forțelor Terestre Române din Babadag, județul Tulcea, va fi organizată Ziua Presei în cadrul exercițiului multinațional PLATINUM EAGLE 18.1.

Jurnaliștii vor avea posibilitatea să asiste la o secvență practică care va cuprinde trageri de luptă cu armament din dotarea celor cinci armate participante la exercițiu.

De asemenea, la activitate vor lua parte studenți ai Universității Ovidius din Constanța, precum și un grup de cercetași din Organizația Națională Cercetașii României care vor avea posibilitatea să discute cu militari din țările membre ale NATO și partenere.

Reprezentanții mass-media care doresc să participe la activitate sunt rugați să transmită până miercuri, 14 februarie, ora 18.00, pe adresa de email relatii.publice01375@forter.ro, numele și prenumele, denumirea instituției media, seria și numărul actului de identitate și al legitimației de presă, numărul de telefon și adresa de e-mail, precum și numărul de înmatriculare al autovehiculelor de transport. Jurnaliștii vor fi așteptați joi, 15 februarie, între orele 12.40 și 13.00, la ieșirea din localitatea Enisala, pe Drumul Județean nr. 222 (coordonate 44.862612, 28.860659).

Persoană de contact pentru detalii suplimentare: locotenent Mirela Gheorghe, telefon 0753796681.

* * *

La exercițiul PLATINUM EAGLE 18.1, ce se desfășoară în perioada 12 - 16 februarie la Centrul Secundar de Instruire al Forțelor Terestre Române din Babadag, se instruiesc peste 300 de militari din Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova, România și Statele Unite ale Americii, în vederea creșterii interoperabilității între forțele participante, menținerea capabilității de dislocare și dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaționale.

Armata României este reprezentată de militari din Forțele Terestre Române, reprezentând Brigada 9 Mecanizată „Mărășești", militari din Forțele Navale Române, încadrați în Batalionul 307 Infanterie Marină, și de personal navigant din Forțele Aeriene Române din cadrul Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță".


Biroul presă