Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 55


Iniierea procedurii specifice de achiziie pentru atribuirea acordului-cadru de furnizare a produsului „Corvet Multifuncional”


Departamentul pentru armamente a iniiat, joi 1 martie, procedura specific de achiziie pentru atribuirea acordului-cadru de furnizare a produsului „Corvet multifuncțional”, conform prevederilor HG nr. 48/2018 privind aprobarea circumstanelor i a procedurii specifice aferente Programului de nzestrare esenial „Corvet multifuncional".

Anunul de participare i documentaia de atribuire pentru aceast procedur au fost publicate pe pagina de internet al C.N. Romtehnica S.A., la adresa: http://www.romtehnica.com.ro/site/import/.

* * *
Procedura specific de achiziie este bazat pe competiie i se va finaliza prin semnarea unui acord-cadru pentru furnizarea produselor i serviciilor aferente Programului esenial de nzestrare „Corvet multifuncional”.

De la intrarea n vigoare a primului contract subsecvent aferent acordului-cadru, prima nav va fi construit i dotat n maximum trei ani, programul urmnd a fi finalizat, cu toate cele patru corvete n maximum șapte ani.

Operaiunile compensatorii aferente contractelor subsecvente vizeaz transferul de tehnologie necesar pentru construcia, dotarea i mentenana corvetelor, modernizarea fregatelor tip T22R din dotarea Forelor Navale Romne, respectiv dezvoltarea unui centru de instruire la nivelul acestei categorii de fore.


Biroul pres