Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 74


Ziua Distinșilor Vizitatori a Exercițiului DACIAN LANCER 18


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, vor fi prezenți joi, 22 martie, la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului DACIAN LANCER 18 la Centrul Național de Instruire Întrunită (CNII) „Getica” din Cincu, județul Brașov.

Exercițiul are rol de evaluare a Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, activitatea fiind realizată de specialiști ai Comandamentului Forțelor Terestre Aliate și monitorizată de Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate din Europa.

Jurnaliștii care s-au acreditat la eveniment vor fi așteptați joi, 22 martie, între orele 10.30 și 11.15, la sediul Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu. Persoane de contact pentru detalii suplimentare: locotenent-colonel Răzvan Nicolae, tel. 0765 659 707, și Elisabeta Izota, tel. 0268 244 304.


* * *


DACIAN LANCER 18 este un exercițiu de comandament asistat de calculator, executat de Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est - MNDSE în perioada 12-23 martie, în cadrul CNII „Getica”, la care participă aproximativ 900 de militari români și străini.

MNDSE, componentă a Structurii de Forțe a NATO, are misiunea de a asigura, la nivelul de responsabilitate, comanda și controlul în cadrul unei operații NATO de tip Articol 5 - Apărare Colectivă, pe flancul de sud-est al Alianței.

În cadrul Comandamentului își desfășoară activitatea militari din 15 țări contributoare – Albania, Bulgaria, Canada, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, Portugalia, Spania, Slovacia, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și România, care și-a asumat rolul de națiune-cadru.


Biroul presă