Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 106


Un nou curs „Securitate și bună guvernare”, la Colegiul Național de Apărare


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a participat luni, 23 aprilie, la deschiderea seriei a XXIII-a a cursului „Securitate și bună guvernare” la Colegiul Național de Apărare.

Cursul, care se adresează personalităților militare și civile, are scopul de a forma specialiști de nivel înalt cu deprinderi aprofundate în formarea strategiilor și politicilor publice de securitate corelate cu procesele politice interne și evenimentele importante desfășurate în spațiul strategic al României.

În discursul de deschidere, Mihai Fifor a subliniat faptul că de la momentul înființării din 1992 și până în prezent, aproximativ 3.900 de cursanți au absolvit Colegiul Național de Apărare și își aduc astăzi contribuția la integrarea instituției militare în sistemul social și politic al statului de drept. „În cei 26 de ani de activitate, Colegiul s-a dovedit un centru de excelență academică care promovează cultura de securitate, o școală a elitelor politico-militare”.

În încheierea alocuțiunii, ministrul Fifor le-a adresat încurajări viitorilor cursanți: „sunteți viitorii lideri militari și civili care au în responsabilitate securitatea națională a României. Ne aflăm într-un cadru deosebit pentru dialog și cooperare între Armată și celelalte instituții ale statului de drept. Aș dori ca pe viitor să avem aceeași deschidere și să ne susținem reciproc în derularea unor proiecte”.


* * *

Programul postuniversitar de formare și dezvoltare profesională în domeniul securității și apărării naționale de la CNAp cuprinde trei cursuri: „Introducere în securitatea națională”, „Probleme actuale ale securității naționale”, „Securitate și bună guvernare”.

Cursul „Securitate și bună guvernare” are, până în prezent, un total de 1.022 de absolvenți, dintre care 97 în anul 2017.

Alături de alte instituții naționale de învățământ superior, CNAp contribuie la formarea viitorilor lideri militari și civili care au în responsabilitate securitatea națională a României. În vederea îndeplinirii misiunilor sale, acesta colaborează strâns cu MAE, MAI, SRI, SIE, alte ministere, agenții sau autorități publice sau locale și manifestă deschidere pentru cooperarea cu societatea civilă.


Biroul presă