Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 126


Exercițiul multinațional Resolute Castle 2018


Ceremonia de deschidere a exercițiului Resolute Castle 2018 va avea loc vineri, 11 mai, începând cu ora 10.00, la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu.

Resolute Castle 2018 este un exercițiu multinațional la care participă structuri de geniu din Forțele Terestre Române și din Garda Națională a statului Carolina de Sud, SUA. Pentru al patrulea an consecutiv, Brigada 10 Geniu "Dunărea de jos", sprijinită de structurile de geniu din cadrul Diviziilor 2 și 4 Infanterie, vor executa, în perioada mai-septembrie, împreună cu militarii americani, lucrări de infrastructură și amenajare a platformelor de instrucție în CNII "Getica".

Jurnaliștii care doresc să participe la eveniment sunt rugați să transmită datele de identificare (nume, prenume, instituția media, legitimație presă, nr. carului de reportaj) la adresa de email relatii.publice01495@forter.ro până joi, 10 mai. Reprezentanții mass-media vor fi așteptați vineri, 11 mai, între orele 9.00-9.30, la punctul de control al CNII din Cincu. Persoană de contact pentru detalii suplimentare: Elisabeta Izota, telefon 0770 279 164.

* * *

Resolute Castle 2018 își propune să crească nivelul interoperabilității printr-o instruire continuă și prin punerea în aplicare a unor soluții inovatoare la probleme genistice comune. Exercițiul permite mobilizarea rapidă de forțe și demonstrarea capacității de descurajare într-un mediu complex de securitate.


Biroul presă