Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 279


A fost lansat procedura specific de achiziție aferent programului de nzestrare „Sistem de instalații mobile de lansare rachete antinav”


Ministerul Aprrii Naționale, prin Departamentul pentru armamente, a inițiat luni, 1 octombrie, procedura specific de achiziție, prin contract multianual de furnizare, n perioada 2018-2022, a produsului „Sistem de instalații mobile de lansare rachete antinav” (SIML), conform prevederilor HG nr. 630/2018.

Bateriile de coast reprezint o capabilitate defensiv esențial pentru Romnia, ca țar riveran Mrii Negre, care va asigura aprarea zonelor costiere de litoral mpotriva ameninrilor navelor de suprafa.

Prin dotarea cu sistemul de instalaii mobile de lansare a rachetelor antinav, Forțele Navale Romne vor putea executa aciuni de lupt n timp oportun, de pe ntreg ntinsul litoralului naional, din poziii prestabilite sau neamenajate, ziua sau noaptea, indiferent de condiiile hidro-meteorologice.

Un criteriu de calificare esențial n atribuirea contractului va fi legat de operaiunile compensatorii aferente (offset): operatorul economic cruia i va fi atribuit contractul multianual va avea obligația de a realiza, pe teritoriul național, o infrastructur de producție/asamblare/testare/mentenanț la nivelul unui operator economic cu capital majoritar sau integral de stat din industria național de aprare, autorizat și nscris n registru n condițiile legii, n care s se execute: integrarea de elemente componente ale SIML; operațiuni de mentenanț pe ciclul de viaț al sistemelor, astfel nct, n situații de criz și rzboi, s nu fie necesar trimiterea acestora n afara teritoriului național; implementarea unor soluii viitoare de modernizare pentru SIML.

Anunțul de participare și documentația de atribuire pentru aceast procedur au fost publicate pe site-ul C.N. Romtehnica S.A., la adresa: http://www.romtehnica.com.ro/site/import/.


Biroul pres