Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 284


Ministrul aprrii naționale, n vizit la Bile Herculane


Ministrul aprrii naționale, Mihai Fifor, va efectua vineri, 5 octombrie, ncepnd cu ora 11.00, o vizit n localitatea Bile Herculane, județul Caraș Severin, n vederea evalurii situației fostului Sanatoriu Militar „Regele Ferdinand”, ale crui lucrri de reabilitare urmeaz a fi demarate n perioada imediat urmtoare.

Proiectul de reabilitare a imobilului, deținut n administrare de M.Ap.N., cuprinde, conform Ordinului de ncepere a lucrrilor și a autorizației de construcție, att lucrri de conservare, de ntreinere și consolidare, ct i lucrri de restaurare arhitectural, n scopul readucerii faadei cldirii la nfiarea iniial.

Termenul prevzut pentru finalizarea lucrrilor este de doi ani, urmnd ca imobilul, inclus n Lista monumentelor istorice, s fie folosit pentru refacerea capacitții de munc a personalului care a participat la acțiuni militare n teatrele de operații, a personalului n activitate și a cadrelor militare n rezerv și n retragere.

Jurnaliștii interesați s participe la oportunitțile media vor fi așteptați, ncepnd cu ora 11.00, n Centrul istoric al orașului Bile Herculane, Piața Hercules.


Biroul pres