Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 284


Ministrul apărării naționale, în vizită la Băile Herculane


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, va efectua vineri, 5 octombrie, începând cu ora 11.00, o vizită în localitatea Băile Herculane, județul Caraș Severin, în vederea evaluării situației fostului Sanatoriu Militar „Regele Ferdinand”, ale cărui lucrări de reabilitare urmează a fi demarate în perioada imediat următoare.

Proiectul de reabilitare a imobilului, deținut în administrare de M.Ap.N., cuprinde, conform Ordinului de începere a lucrărilor și a autorizației de construcție, atât lucrări de conservare, de întreținere și consolidare, cât și lucrări de restaurare arhitecturală, în scopul readucerii fațadei clădirii la înfățișarea inițială.

Termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor este de doi ani, urmând ca imobilul, inclus în Lista monumentelor istorice, să fie folosit pentru refacerea capacității de muncă a personalului care a participat la acțiuni militare în teatrele de operații, a personalului în activitate și a cadrelor militare în rezervă și în retragere.

Jurnaliștii interesați să participe la oportunitățile media vor fi așteptați, începând cu ora 11.00, în Centrul istoric al orașului Băile Herculane, Piața Hercules.


Biroul presă