Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 290


MESAJUL MINISTRULUI APRRII NAIONALE cu prilejul srbtoririi Zilei Resurselor Umane


Srbtorim, la 9 octombrie, Ziua Resurselor Umane i, totodat, 156 de ani de la nfiinarea primei structuri de personal din Armata Romniei.

Cnd vorbim despre personalul militar și civil, ne gndim la cea mai de preț dintre resursele armatei noastre, care și ndeplinește sarcinile n unitțile din țar sau n misiuni n afara teritoriului statului romn, cu toții contribuind la mplinirea atribuțiilor ncredințate, prin Constituție, Armatei Romniei.

Atragerea i recrutarea unei resurse umane valoroase și eficiente reprezint un domeniu strategic, prioritar al Ministerului Aprrii Naționale, cu impact puternic att asupra capacitii de rspuns la noile provocri ale mediului de securitate, ct i a pregtirii populaiei i teritoriului pentru aprare.

Utilizarea mediului online pentru promovarea profesiei militare, prin campanii de informare i evenimente atractive adresate publicului tnr, dei este la nceput, are premisele unei abordri care bifeaz deja rezultatele ateptate.

Am demarat, n acest an, un proces de ncadrare a aproximativ 6.500 de posturi vacante din Ministerul Aprrii Naționale, aprobate prin memorandum al Guvernului Romniei. A fost un demers fr precedent n ultimii ani, dac ne referim la numrul mare de posturi scoase simultan la concurs, care a fost coordonat cu maxim eficienț de structura central de personal a ministerului nostru - Direcția General Management Resurse Umane.

Urmrim implementarea unor politici de personal moderne, flexibile, nediscriminatorii, n care s acordm șanse egale tuturor celor care și doresc o carier militar. Astfel, ncepnd cu anul colar/universitar 2017-2018, planificarea numrului de locuri pentru admiterea n instituiile sau unitile de nvmnt militar se face fr difereniere n funcie de gen.

Este ncurajator s constat c tot mai mulți tineri și doresc s fac parte din Armata Romniei. Tocmai de aceea, Legea 270/2015 privind statutul rezerviștilor voluntari a venit ca un rspuns, ntr-o formul adaptat realitților societții de azi, la situația generat de suspendarea serviciului militar obligatoriu, care a fcut ca resursele de ncadrare a rezervei armatei s scad constant. Procesul de recrutare este n plin desfurare la nivel naional, iar semnalele primite sunt mai mult dect mbucurtoare.

Din punctul nostru de vedere, avem pregtit cadrul necesar derulrii acestui proces, inclusiv suportul bugetar pentru asigurarea unei formule de pregtire periodic suficient pentru viitorii rezerviști voluntari.

Toate aceste programe fac ca acest domeniu complex, al resurselor umane ale Armatei Romniei, s fie n continu adaptare i evoluie, pentru a rspunde eficient nevoilor operaionale pe care planificatorii militari le iau n calcul periodic.

La ceas aniversar, doresc s asigur de ntreaga mea consideraie ntregul personal al armatei care face eforturi pentru respectarea angajamentelor asumate de Romnia n cadrul Alianei Nord – Atlantice i a Uniunii Europene i, totodat, vreau s transmit preuirea mea tuturor celor care gestioneaz resursele umane, la toate eșaloanele, mulumindu-le pentru profesionalismul i druirea cu care i desvresc misiunea.

V urez mult sntate, bucurii i mpliniri alturi de familie i de cei dragi dumneavoastr!
La mulți ani !

Mihai Fifor,
Ministrul aprrii naționale.


Biroul pres