Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 291


Inaugurarea Monumentului eroilor romni din Primul Rzboi Mondial din oraul Worms, Germania


Mari, 9 octombrie, n orașul german Worms, landul Renania-Palatinat, n prezența secretarului de stat Nicolae Nasta, a avut loc ceremonia de inaugurare a Monumentului eroilor romni din Primul Rzboi Mondial din Cimitirul Auf Der Hochimer Hhe.

Partea german a fost reprezentat de primarul oraului Worms, Michael Kissel.

Evenimentul a cuprins o ceremonie militar i religioas de sfinire a monumentului i rostirea solemn a numelor celor 168 de militari romni care și-au pierdut viața n lagrul de prizonieri care a funcționat n aceast localitate, n timpul Primului Rzboi Mondial.

Construcția monumentului a fost finanat de Ministerul Aprrii Naionale, prin Oficiul Naional pentru Cultul Eroilor, i realizat cu sprijinul Primriei oraului Worms. Finalizarea acestui proiect a creat cadrul pentru organizarea unor manifestri comemorative pentru cinstirea memoriei militarilor romni czuți pe teritoriul Germaniei.

n semn de recunotin, la finalul ceremoniei, participanii au depus coroane i jerbe de flori la monument.

Evenimentul se nscrie n seria manifestrilor organizate de statul romn pentru marcarea Centenarului Primului Rzboi Mondial, conflict armat la finalul cruia, poporul romn a realizat proiectul de uniune naional – Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.


Biroul pres