Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 291


Inaugurarea Monumentului eroilor români din Primul Război Mondial din orașul Worms, Germania


Marți, 9 octombrie, în orașul german Worms, landul Renania-Palatinat, în prezența secretarului de stat Nicolae Nasta, a avut loc ceremonia de inaugurare a Monumentului eroilor români din Primul Război Mondial din Cimitirul Auf Der Hochimer Höhe.

Partea germană a fost reprezentată de primarul orașului Worms, Michael Kissel.

Evenimentul a cuprins o ceremonie militară și religioasă de sfințire a monumentului și rostirea solemnă a numelor celor 168 de militari români care și-au pierdut viața în lagărul de prizonieri care a funcționat în această localitate, în timpul Primului Război Mondial.

Construcția monumentului a fost finanțată de Ministerul Apărării Naționale, prin Oficiul Național pentru Cultul Eroilor, și realizată cu sprijinul Primăriei orașului Worms. Finalizarea acestui proiect a creat cadrul pentru organizarea unor manifestări comemorative pentru cinstirea memoriei militarilor români căzuți pe teritoriul Germaniei.

În semn de recunoștință, la finalul ceremoniei, participanții au depus coroane și jerbe de flori la monument.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor organizate de statul român pentru marcarea Centenarului Primului Război Mondial, conflict armat la finalul căruia, poporul român a realizat proiectul de uniune națională – Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.


Biroul presă