Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 316


Întâlnire cu reprezentanți ai Camerei de Comerț a SUA


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut marți, 23 octombrie, la sediul M.Ap.N., o întrevedere cu reprezentanți ai Camerei de Comerț a SUA pe lângă Uniunea Europeană.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate aspecte privind provocările și amenințările la adresa securitatii regionale, context în care ministrul Fifor a subliniat nevoia consolidării relației transatlantice.

Având în vedere preluarea de către România a Președinției Consiliului UE, începând cu ianuarie 2019, discuțiile s-au axat, de asemenea, pe prioritățile țării noastre în domeniul apărării și principalele aspecte legate de provocările cu care se va confrunta Uniunea Europeană în perioada celor șase luni, în special din perspectiva BREXIT.

În acest context, ministrul Mihai Fifor a subliniat că întărirea relației transatlantice reprezintă una din prioritățile pe care România le va promova pe parcursul Președinției Consiliului UE. De asemenea, a punctat că foarte importantă rămâne, în acest sens, consolidarea relației dintre UE și NATO, având în vedere rolul esențial al relației transatlantice în asigurarea securității și stabilității europene.


Biroul presă