Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 328


Aniversarea Direciei informare i relaii publice


Ceremonia militar de srbtorire a 25 de ani de la nfiinarea Direciei informare i relaii publice (DIRP) a Ministerului Aprrii Naționale i a Zilei Relaiilor Publice Militare a avut loc mari, 30 octombrie, n Sala de Marmur a Palatului Cercului Militar Naional.

La eveniment au participat, alturi de ministrul aprrii naționale, Mihai Fifor, șefi ai categoriilor de forțe și ai structurilor centrale din M.Ap.N., invitați din mass-media, foști și actuali angajați ai DIRP.

n cadrul evenimentului, conducerea M.Ap.N. a conferit distincții personalului direcției, ministrul aprrii naționale mulțumind ntregului personal al DIRP pentru modul n care aceștia și fac datoria ntr-un mediu infomațional, caracterizat de provocri dintre cele mai complexe. “Trim ntr-o er n care viteza de comunicare este tot mai mare, n care cine stpnete foarte bine comunicarea, reuete s ctige orice fel de btlie i eu cred c dac Armata Romniei n momentul de fa, are o imagine solid, o imagine extrem de bun n rndul populaiei Romniei, asta se datoreaz i faptului c am reuit s comunicm foarte bine, am reuit s prezentm realizrile Armatei Romniei, aa cum trebuie” a declarat ministrul Fifor n cuvntul su adresat invitaților prezenți la eveniment.

Cu același prilej, au fost lansate o serie de proiecte ale DIRP precum aplicația „Recrutare M.Ap.N.” (realizat n colaborare cu Direcția general management resurse umane și Academia Tehnic Militar “Ferdinand I”), a crții „Jurnal de misiune n țara de praf și piatr”, autor cpitan Florin Jianu, precum și a albumului dedicat Centenarului Marii Unirii “100 de ani de via, 100 de ani de istorie” (realizat n colaborare cu Direcția calitatea vieții personalului).

Activitatea s-a ncheiat cu vizionarea, n premier, a noului videoclip “Treceți batalioane romne Carpații!”, un proiect sprijinit de ctre DIRP și realizat n colaborare cu Trustul de Pres al Ministerului Aprrii Naționale.

***

Prima Secie de informare i relaii publice a armatei (SIRPA) a fost nființat la sfritul lunii octombrie 1991 pentru a rspunde nevoii de comunicare i transparen public a instituiei militare i din dorina de aliniere rapid la standardele unei armate moderne, capabil s rspund provocrilor actualului mediu de securitate internaional.

La 30 octombrie 1993, prin ordin de ministru și prin ordin al Marelui Stat Major, SIRPA s-a transformat n Direcia de informare i relaii publice a armatei (DIRPA), avnd n subordonare Biroul Pres din statul de organizare al Cabinetului ministrului aprrii naionale, Centrul de Informare Documentare din Literatura Militar Strin, Redacia Emisiunilor Militare Radio i Televiziune și Grupul de Pres al Armatei.


Biroul pres