Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 328


Aniversarea Direcției informare și relații publice


Ceremonia militară de sărbătorire a 25 de ani de la înființarea Direcției informare și relații publice (DIRP) a Ministerului Apărării Naționale și a Zilei Relațiilor Publice Militare a avut loc marți, 30 octombrie, în Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național.

La eveniment au participat, alături de ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, șefi ai categoriilor de forțe și ai structurilor centrale din M.Ap.N., invitați din mass-media, foști și actuali angajați ai DIRP.

În cadrul evenimentului, conducerea M.Ap.N. a conferit distincții personalului direcției, ministrul apărării naționale mulțumind întregului personal al DIRP pentru modul în care aceștia își fac datoria într-un mediu infomațional, caracterizat de provocări dintre cele mai complexe. “Trăim într-o eră în care viteza de comunicare este tot mai mare, în care cine stăpânește foarte bine comunicarea, reușește să câștige orice fel de bătălie și eu cred că dacă Armata României în momentul de față, are o imagine solidă, o imagine extrem de bună în rândul populației României, asta se datorează și faptului că am reușit să comunicăm foarte bine, am reușit să prezentăm realizările Armatei României, așa cum trebuie” a declarat ministrul Fifor în cuvântul său adresat invitaților prezenți la eveniment.

Cu același prilej, au fost lansate o serie de proiecte ale DIRP precum aplicația „Recrutare M.Ap.N.” (realizată în colaborare cu Direcția generală management resurse umane și Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”), a cărții „Jurnal de misiune în țara de praf și piatră”, autor căpitan Florin Jianu, precum și a albumului dedicat Centenarului Marii Unirii “100 de ani de viață, 100 de ani de istorie” (realizat în colaborare cu Direcția calitatea vieții personalului).

Activitatea s-a încheiat cu vizionarea, în premieră, a noului videoclip “Treceți batalioane române Carpații!”, un proiect sprijinit de către DIRP și realizat în colaborare cu Trustul de Presă al Ministerului Apărării Naționale.

***

Prima Secție de informare și relații publice a armatei (SIRPA) a fost înființată la sfârșitul lunii octombrie 1991 pentru a răspunde nevoii de comunicare și transparență publică a instituției militare și din dorința de aliniere rapidă la standardele unei armate moderne, capabilă să răspundă provocărilor actualului mediu de securitate internațional.

La 30 octombrie 1993, prin ordin de ministru și prin ordin al Marelui Stat Major, SIRPA s-a transformat în Direcția de informare și relații publice a armatei (DIRPA), având în subordonare Biroul Presă din statul de organizare al Cabinetului ministrului apărării naționale, Centrul de Informare Documentare din Literatura Militară Străină, Redacția Emisiunilor Militare Radio și Televiziune și Grupul de Presă al Armatei.


Biroul presă