Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 333


Ministrul Fifor, la convocarea anuală a atașaților români ai apărării


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a participat luni, 5 noiembrie, la deschiderea Convocării anuale a atașaților români ai apărării, eveniment intitulat „Atașatura apărării în anul Centenarului României”.

Ministrul apărării naționale a mulțumit atașaților militari pentru activitatea importantă pe care o desfășoară în țările în care sunt acreditați, având o contribuție deosebită la promovarea obiectivelor politicii externe și de securitate ale României, alături de colegii din Ministerul Afacerilor Externe. Ministrul Mihai Fifor a remarcat, de asemenea, acțiunile întreprinse de diplomații militari în implementarea proiectelor ministerului organizate în contextul Centenarului Marii Uniri, în principal în domeniul cinstirii memoriei eroilor români căzuți în afara teritoriului național, dar și manifestări culturale desfășurate în colaborare cu alte autorități ale statului român.

În cadrul convocării, ministrul Fifor a făcut o trecere în revistă a contextului actual de securitate, pe care l-a considerat „unul complicat, cu provocări importante mai ales în Flancul Sud-Estic al Alianței Nord-Atlantice și în Regiunea Mării Negre”, și a punctat obiectivele M.Ap.N. pentru anul viitor.


Biroul presă