
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Seminarul internațional „Conservarea biodiversitãții în spațiul carpato-danubiano-pontic, un secol de la Marea Unire”, la Palatul Cercului Militar Național
Activitatea, care se înscrie în seria proiectelor aniversare dedicate Centenarului Marii Uniri, se constituie într-un „arc peste timp” în ceea ce privește responsabilitãțile factorilor decidenți de a prețui moștenirile înaintașilor și a le transmite urmașilor.
De asemenea, în cadrul evenimentului va fi prezentatã macheta Centrului de excelențã pentru protecția mediului, modul de organizare a acestuia și a obiectivelor pe care le are în vedere dupã operaționalizare, și va fi sigilatã o „Capsulã a timpului – Centenar, Marea Unire”, care va fi amplasatã în zona în care urmeazã sã se construiascã clãdirea centrului.
Jurnaliștii care doresc sã participe la activitãțile subsumate seminarului vor fi așteptați joi, 6 decembrie, între orele 13.30 și 13.45, la Palatul Cercului Militar Național (str. Constantin Mille, nr. 1).
***
Protecția mediului înconjurãtor, aspecte ca angajarea responsabilã a resurselor naturale sau schimbãrile climatice, sunt subiecte care își gãsesc tot mai des locul și pe agendele reuniunilor de securitate și dezvoltare durabilã. Este suficient de menționat cã regiunile cu probleme grave de mediu și acces limitat la resurse vitale (apã, alimente, energie) sunt și cele mai expuse la escaladarea disputelor locale cãtre conflicte regionale sau radicalizarea grupurilor cu tendințe anarhice.
Ministerul Apãrãrii Naționale, împreunã cu Ministerul Mediului, recunoscând importanþa protecþiei mediului ca dimensiune a securitãþii naþionale ºi garanþie pentru o dezvoltare durabilã, a desfãșurat activitãți specifice, atât la nivel național cât și internațional, acþionând astfel pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de cãtre România în cadrul Alianþei Nord-Atlantice. România are, în prezent, vizibilitate suficientã și dispune de un real potențial de imagine în cadrul Alianței Nord Atlantice în domeniul protecției mediului, iar conjunctura este exploatatã pentru consolidarea poziției deținute și continuarea eforturilor de impunere ca lider de domeniu.
Prin înființarea Centrului de excelențã NATO pentru protecția mediului, în anul aniversãrii Centenarului Unirii, se continuã eforturile de impunere a țãrii noastre ca lider regional și printr-o structurã în care pãstrarea identitãții și promovarea intereselor naționale se realizeazã într-un mediu multinational și multicultural.
Biroul presã