Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 9


Misiune umanitar a Forelor Aeriene Romne


O aeronav C-27J Spartan a Forelor Aeriene Romne, configurat pentru misiuni medicale, a efectuat, n dimineața zilei de duminic, 20 ianuarie, o misiune umanitar pe ruta Otopeni - Cluj-Napoca - Otopeni, pentru transportul, n regim de urgenț, a unui pacient internat cu arsuri de ci respiratorii grave, la Spitalul Clinic Județean de Urgenț din Cluj-Napoca.

Misiunea s-a efectuat ca urmare a aprobrii ministrului aprrii naționale, Gabriel Leș, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaii de Urgen din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Pacientul - care a fost nsoțit de mama sa și a primit ngrijiri medicale, n timpul zborului, de la o echip medical din cadrul Ministerului Aprrii Naționale și SMURD București - a fost internat la Spitalul Clnic de Urgenț „Bagdasar-Arseni” din București.

Aeronava, care a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminic dimineaț, la ora 3.45, și s-a ntors n București, cu pacientul, la ora 6.17, a fost operat de ctre un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu și maiștrii militari Gabriel Stancu și Mihai Avram, iar echipa medical a fost format din locotenet-colonelul Dragoș Tudose - medic, sergentul major Georgel Grigore - asistent medical, dr. Raluca Andreea Moldoveanu - medic și Marian Drghici - asistent.


Biroul pres