
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Aproape 5.700 de persoane s-au imunizat în cadrul maratonului organizat de Ziua Armatei
Reamintim cã, din ordinul ministrului apãrãrii naționale, în perioada imediat urmãtoare, sistemul medical militar crește capacitatea de vaccinare împotriva COVID-19 a populației generale.
Începând de astãzi, 27 octombrie, a fost extins programul de funcționare, respectiv de la ora 08.00 pânã la 20.00, de luni pânã duminicã, al centrelor de vaccinare care funcționeazã în cele 11 spitale militare din București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara, la care se adaugã Institutul Național de Medicinã Aeronauticã și Spațialã „Gl. Aviator Victor Atanasiu”, și Centrul de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu al Armatei (CMDTA) „Acad. Ștefan Milcu” din București.
Suplimentar, Direcția medicalã a MApN deruleazã procedurile de reactivare, în cel mai scurt timp posibil, a altor 23 de centre de vaccinare, care vor funcționa în incinta unor unitãți militare din 17 județe și din Municipiul București, de luni pânã vineri, între orele 08.00 -16.00.
În toate centrele organizate de MApN, populația generalã care dorește sã se vaccineze se poate programa prin platforma unicã, ori se poate prezenta, la orice orã, în intervalul de funcționare, fãrã o programare prealabilã. Toate persoanele imunizate vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Național al Vaccinãrilor (RENV) și vor primi adeverința de vaccinare, conform procedurilor.
Datele de contact ale celor 23 de centre de vacinare vor fi disponibile pe pagina de internet a MApN, imediat ce acestea vor fi reactivate în Platforma naționalã de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 și vor fi incluse de direcțiile de sãnãtate publicã, pe raza cãrora vor fi arondate, în fluxul de distribuție a dozelor de vaccin.
* * *
Maratonul organizat cu prilejul Zilei Armatei României s-a desfãșurat în zilele de luni, 25 octombrie, și marți, 26 octombrie, în șase spitale militare din țarã, care sunt și centre regionale de depozitare a vaccinurilor împotriva COVID-19.
Situația persoanelor imunizate în aceste centre se prezintã astfel:
- la Spitalul Militar de Urgenþã „Regina Maria” din Braºov s-au imunizat 1.603 persoane dintre care 586 cu prima dozã, 185 de persoane cu doza rapel, 520 de persoane cu dozã unicã și 312 persoane cu doza booster;
- la Spitalul Clinic Militar de Urgenþã „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca s-au imunizat 770 de persoane dintre care 312 cu prima dozã, 106 persoane cu doza rapel, 80 de persoane cu dozã unicã și 272 de persoane cu doza booster;
- la Spitalul Militar de Urgenþã „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanþa s-au imunizat 1.600 de persoane dintre care 534 cu prima dozã, 90 de persoane cu doza rapel, 630 de persoane cu dozã unicã și 346 de persoane cu doza booster;
- la Spitalul Clinic de Urgenþã Militar „Dr. ªtefan Odobleja” din Craiova s-au imunizat 864 de persoane dintre care 295 cu prima dozã, 111 persoane cu doza rapel, 310 persoane cu dozã unicã și 148 de persoane cu doza booster;
- la Spitalul Clinic Militar de Urgenþã „Dr. Iacob Czihac” din Iași s-au imunizat 424 de persoane dintre care 224 cu prima dozã, 39 de persoane cu doza rapel, 73 de persoane cu dozã unicã și 88 de persoane cu doza booster;
- la Spitalul Clinic Militar de Urgenþã „Dr. Victor Popescu” din Timiºoara s-au imunizat 426 de persoane dintre care 103 cu prima dozã, 25 de persoane cu doza rapel, 161 de persoane cu dozã unicã și 137 de persoane cu doza booster.
În maratonul vaccinãrii au fost angrenate 171 de persoane din structuri medicale ale MApN, respectiv 59 de medici, 52 de asistenți medicali, 35 de registratori și 25 de studenți voluntari.
Biroul presã