Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Căpitan Florin POPOACĂ

 


Comunicat nr. 558


“Regele Ferdinand” raportează: misiune îndeplinităCeremonialul de primire a fregatei “Regele Ferdinand”, după încheierea misiunii din estul Mării Mediterane, va avea loc luni, 19 decembrie a.c., începând cu ora 11.00, în Portul Militar Constanța.

Pe timpul participării la prima misiune NATO pentru Forțele Navale Române, operația „Active Endeavour”, fregata, comandată de comandorul Sorin Learschi, a parcurs aproximativ 7500 de mile marine, navigând timp de 800 de ore în diverse condiții climaterice.

Reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale, ai autorităților centrale și locale, ai Bisericii Ortodoxe Române, ai unor organizații non-guvernamentale, precum și membrii familiilor echipajului, au fost invitați să participe la ceremonial.

Jurnaliștii interesați să participe la acest eveniment vor fi așteptați luni, 19 decembrie a.c., la ora 10.30, la intrarea în Portul Militar Constanța.

************************************

„Active Endeavour” este o operație de lungă durată inițiată de Alianța Nord Atlantică la data de 18 octombrie 2001, în scopul descurajării și dezorganizării acțiunilor teroriste și pentru a demonstra determinarea și solidaritatea statelor membre NATO.
Concepția militară a NATO cu privire la apărarea împotriva terorismului prevede desfășurarea de acțiuni specifice. În acest sens, forța operațională ENDEAVOUR desfășoară acțiuni de supraveghere și control pe marile culoare de navigație din Marea Mediterană orientală.
Consiliul Alianței a decis recent extinderea zonei de desfășurare a operației la toată suprafața Mediteranei și obținerea sprijinului țărilor partenere, al țărilor mediteraneene și al altor state prin participare activă.
Statul Major al Fortelor Navale