Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 14


Militarii vrânceni și-au început misiunea în Irak


Batalionul 280 Infanterie, din Focșani, a preluat astăzi de la Batalionul 20 Infanterie „Scorpionii negri”, mandatul participării la operațiunea Antica Babilonia, din Irak. Documentele privind transferul de autoritate asupra batalionului român au fost semnate, în tabăra românească din Camp Mittica, de către generalii de brigadă Nicolae Roman, șeful de stat major al Comandamentului 2 Operațional Întrunit, și Roberto Ranucci, comandantul Brigăzii „Ariete”, în a cărui subordine se află militarii vrânceni.

Transferul de autoritate a fost precedat de încheierea activității de predare–primire a responsabilităților care revin militarilor români în zona de operații din sudul provinciei Dhi Qar, între comandanții celor două batalioane românești, locotenent-coloneii Nicolae Ioan și Ștefan Bălan.

La eveniment au participat ambasadorul României la Bagdad, Mihai Stuparu, comandantul Brigăzii 3 a Armatei irakiene, general-locotenent Saad Al Herbia, ofițeri de stat major americani, britanici și italieni.

Generalul Ranucci i-a felicitat pe „Scorpionii negri” și le-a mulțumit pentru modul cum și-au îndeplinit misiunile și pentru colaborarea excelentă pe care au avut-o cu militarii italieni. „Batalionul 20 Infanterie a dat dovadă de profesionalism și dedicație pe timpul misiunilor și cred că orice comandant ar fi mândru să aibă în subordine asemenea militari,” a spus Ranucci, care le-a urat, totodată, militarilor focșăneni succes în îndeplinirea activităților în teatrul de operații.

Comandantul Brigăzii 3 a Armatei irakiene a subliniat: „Am avut o cooperare deosebită cu militarii români și admir nu numai pregătirea militară a acestora, ci și faptul că au fost foarte apropiați de irakieni”.Biroul de Presa al M.Ap.N.