Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 17


Conferință internațională pe tema securității în regiunea Mării Negre


Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară, în cooperare cu Institutul pentru Studii Strategice Naționale, din cadrul Universității Naționale de Apărare din Washington D.C., Centrul European pentru Studii de Securitate “George C. Marshall” și Asociația Euroatlantică “Manfred Woerner” organizează conferința internațională cu tema Consolidarea securității prin cooperare în regiunea Mării Negre.

Reuniunea va avea loc în perioada 30 ianuarie – 1 februarie a.c. la Cercul Militar Național din București.

Vor participa diplomați, experți militari și civili din Armenia, Austria, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Republica Moldova, Federația Rusă, Statele Unite ale Americii, Turcia, Ucraina. Sunt reprezentate prestigioase instituții de învățământ și cercetare, organizații internaționale și regionale, Cartierul General al NATO, Colegiul de Apărare al NATO, Departamentul Apărării al SUA, Comandamentul American din Europa (USEUCOM), Consorțiul PfP al Academiilor de Apărare și Institutelor pentru Studii de Securitate, Universitatea Harvard, Corporația RAND, Centrul pentru Controlul Democratic al Forțelor Armate (DCAF), Organizația pentru Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), Grupul de Cooperare Navală în Marea Neagră ( BLACKSEAFOR), Brigada din Sud-Estul Europei (SEEBRIG), Centrul de Informare și Coordonare la Marea Neagră din Burgas. Participă, de asemenea, reprezentanți ai unor instituții guvernamentale și nonguvernamentale din România.
Cu acest prilej, Consorțiul PfP al Academiilor de Apărare și Institutelor pentru Studii de Securitate va lansa o nouă inițiativă de cercetare – Grupul de Lucru pentru Zona Extinsă a Mării Negre, care va fi constituit din experți pe probleme de securitate a acestui spațiu.

Jurnaliștii interesați de eveniment pot participa la sesiunea de deschidere a manifestării, care va avea loc luni, 30 ianuarie a.c., la ora 08.30, la Sala de Marmură a Cercului Militar Național.

Informații suplimentare se pot obține de la căpitanul Darie Dașu, la telefonul 315.17.00, sau la telefon/fax 313.79.55.Biroul de Presa al M.Ap.N.