Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 45


Angajări în unități de poliție militară-pază


În condițiile reducerii numărului de militari care satisfac stagiul obligatoriu și trecerii la serviciul militar pentru soldați și gradați voluntari, Ministerul Apărării Naționale selecționează, în luna martie 2006, aproximativ 2400 de tineri pentru încadrarea unor funcții de militar angajat pe bază de contract în companii de poliție militară-pază din București, Basarabi (jud. Constanța), Bistrița, Brașov, Brăila, Câmpulung Muscel, Cluj Napoca, Craiova, Dej, Focșani, Galați, Tîrgu Mureș, Zalău.

Principalele misiuni ale acestor unități nou constituite constau în asigurarea pazei obiectivelor militare și intervenția în garnizoanele în care sunt dislocate, inclusiv participarea la înlăturarea sau limitarea efectelor unor calamități naturale sau dezastre în zonele de responsabilitate.

Tinerii care vor fi angajați în aceste unități trebuie să aibă stagiul militar satisfăcut. Ei vor avea avantajul unui loc de muncă stabil și remunerat corespunzător (salariu și compensație de hrană). La angajare se încheie un contract pe o perioadă de un an, acesta putând fi prelungit pe perioade de 1 la 3 ani, până la împlinirea vârstei limită (35 sau 40 de ani).

De asemenea, militarii angajați pe bază de contract beneficiază de: concedii de odihnă și medicale plătite integral, echipament gratuit, asistență medicală și medicamente în condițiile legii. Perioada lucrată în armată constituie vechime în muncă, luându-se în calcul la stabilirea pensiei și a celorlalte drepturi de asigurări sociale. În situația în care optează pentru a continua cariera militară, aceștia pot urma cursurile instituțiilor militare de învățământ. De asemenea, ei pot urma cursurile instituțiilor civile de învățământ, la distanță sau fără frecvență. La cerere, pentru rezolvarea unor probleme sociale apărute pe timpul derulării contractului, ei pot fi reîncadrați în alte unități operaționalizate în care există funcții vacante.

Proiectul Legii privind statutul soldatului și gradatului voluntar, care va fi adoptată în acest an, cuprinde și alte drepturi ale acestei categorii de personal militar.

Informații suplimentare se pot obține accesând pagina de Internet a Ministerului Apărării Naționale, la adresa www.mapn.ro.Biroul de Presa al M.Ap.N.