Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 88


100 ANI DE AVIAȚIE ROMÂNEASCĂ


Forțele Aeriene Române aniversează, printr-o serie de activități speciale, centenarul zborului pe care inginerul român Traian Vuia l-a făcut, pe 18 martie 1906. Zborul, în care Vuia a folosit pentru prima dată un aparat cu sistem propriu de propulsie, decolare și aterizare, a avut loc pe câmpul de la Montesson, Franța.

• „Ziua Porților Deschise" pentru un grup de elevi de la Colegiul Național „Sf. Sava" din București și de liceeni care au luat parte la primele două ediții ale Taberei de vară pentru cercetași - vineri, 17 martie, începând cu ora 10.00, la Baza 90 Transport Aerian București.

• Inaugurarea sălii „Traian Vuia", în noua locație a Muzeului Aviației, de pe strada Fabrica de Glucoza, nr. 2-4, sector 2, București (intersecția cu sos. Barbu Văcărescu), sâmbătă, 18 martie, la ora 11.00. La inaugurare, alături de conducerea ministerului apărării naționale au fost invitați să participe mai mulți miniștri, precum și alte personalități militare și civile.

Jurnaliștii interesați sunt invitați să ia parte la activitățile prilejuite de sărbătorirea Centenarului Zborului Traian Vuia și să confirme participarea, cât mai curând posibil, la Compartimentul Relații Publice al Statului Major al Forțelor Aeriene, tel. 0231.30.30 int. 0566, 0722 412200, persoană de contact cpt.cdor. Liliana Tănase.

Biroul de Presa al M.Ap.N.