Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 153


Ministrul apărării naționale vizitează Lituania și Letonia


Teodor Atanasiu, ministrul apărării naționale, va face, în perioada 3-5 mai a.c., vizite oficiale în Lituania și Letonia, la invitația omologilor săi lituanian, Gediminas Kirkilas, și leton, Atis Slakteris.

În program sunt incluse întâlniri cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Comitetului Afacerilor Externe din Parlamentul de la Vilnius, precum și vizitarea Academiei Militare Lituaniene. În Letonia ministrul Atanasiu va fi primit de președintele statului, Vaira Vike-Freiberga, și de primul-ministru Aigars Kalvitis și se va întâlni cu președintele Comitetului Apărării și al Afacerilor Externe din Parlamentul Letoniei, precum și cu comandantul Forțelor Armate Naționale.

În cadrul convorbirilor oficiale vor fi abordate subiecte referitoare la domeniul Politicii Europene de Securitate și Apărare, aspecte ale problematicii de securitate în Regiunea Extinsă a Mării Negre, participarea la operațiunile NATO și cooperarea militară bilaterală a României cu cele două state.Biroul de Presa al M.Ap.N.