Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Ion Ciontea

 


Comunicat nr. 478


Vizita în Bosnia-Herțegovina a delegației conduse de ministrul apărării


La Sarajevo, miniștrii apărării din România și Bosnia-Herțegovina, Sorin Frunzăverde și Nikola Radovanoviæ, au semnat marți, 20 decembrie a.c., un Memorandum de Înțelegere între ministerele apărării din cele două state privind colaborarea în domeniul apărării.

Ministrul Sorin Frunzăverde a apreciat cu acest prilej că documentul reprezintă cadrul general în care cele două părți vor putea să facă schimb de experiență în domenii specifice apărării, dar și un bun început de colaborare între România și Bosnia-Herțegovina în cadrul programului Parteneriat pentru Pace, la care Bosnia-Herțegovina a fost invitată recent să ia parte.

Ministrul român al apărării a transmis felicitări omologului său din Bosnia-Herțegovina pentru începerea procesului de reformă a Armatei, apreciind că transformarea organismului militar este importantă pentru întreaga societate din această țară.

Ministrul Nikola Radovanoviæ a mulțumit omologului său român pentru profesionalismul militarilor români dislocați în Bosnia-Herțegovina, care acționează în cadrul Misiunii EUFOR și în Comadamentul NATO din Sarajevo. Aprecieri la adresa activității celor 85 de militari români care acționează în Bosnia-Herțegovina au exprimat, în cursul întâlnirilor cu delegația Ministerului Apărării, și comandantul EUFOR din Bosnia-Herțegovina, viceamiral Hans-Jochen Witthauer, și comandantul Comandamentului NATO din Sarajevo, general maior Richard O. Wightman.

Tot la Sarajevo, ministrul Sorin Frunzăverde, și șeful Statului Major General al Armatei României, amiral Gheorghe Marin, s-au întâlnit marți seară cu militarii români care acționează în cadrul misiunii EUFOR și în cadrul Comandamentului NATO.

În ajunul sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, militarii români au fost felicitați de conducerea Ministerului Apărării și au primit asigurări că profesionalismul lor este apreciat la justa valoare, iar la nivelul Ministerului Apărării există preocuparea pentru îmbunătățirea condițiilor de viață, echipare și salarizare a militarilor, precum și pentru modernizarea dotării cu tehnică și echipamente militare.

Ministrul apărării, Sorin Frunzăverde, și șeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, i-au vizitat, tot marți, pe militarii români care acționează în Kosovo, iar cu o săptămână în urmă pe colegii lor care sunt dislocați în teatrele de operații din Irak și Afganistan.Biroul de Presă al Ministerului Apărării