Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Sorin Băcilă, 0744 692504

 


Comunicat nr. 16


Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni” - misiune îndeplinită


Marți, 23 ianuarie, în jurul orei 11.00, pe aeroportul Otopeni, se va desfășura ceremonialul prilejuit de revenirea în țară a Drapelului de luptă al Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”.

Jurnaliștii, care doresc să participe la activitate, sunt invitați să transmită, până luni, 22 ianuarie, ora 12.00, datele de identificare, proprii și ale autovehiculelor pentru asigurarea accesului în Baza 90 Transport Aerian, la Compartimentul de Relații Publice al Corpului 1 Armată Teritorial, fax 410 2053, e-mail sorinbacila2004@yahoo.com.

***
Vineri, 19 ianuarie a.c., în baza militară din Qalat, provincia Zabul, Afganistan, a avut loc transferul de autoritate, prin care Batalionul 812 Infanterie „Șomii Carpaților” a trecut în subordinea Comandamentului Regional de Sud (RC South), preluând astfel ștafeta misiunilor în această provincie de la Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni”.

La ceremonial au participat membrii comisiei Comandamentului 2 Operațional Întrunit și reprezentanții Comandamentului Regional de Sud.
Militarii Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” au luat parte, timp de șase luni, la operațiunea ISAF IX din Afganistan, îndeplinind, fără a fi implicați în incidente, peste 1 350 de misiuni, constând în patrulări, cercetare și escorte, pază și securizare a raioanelor de dislocare, acțiuni umanitare și cu focus medical. De asemenea, au intervenit, în sprijinul forțelor naționale afgane de securitate, armată și poliție, pentru menținerea unui climat de securitate și stabilitate în provincia Zabul.

Militarii români au fost decorați cu Medalia NATO-ISAF pentru operații în sprijinul păcii și libertății, iar patru dintre ei au primit medaliile naționale „Virtutea Militară” și „Bărbăție și Credință”, cu însemne de război.Compartimentul Relatii Publice al S.M.F.T.