Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cristina Dumitrescu

 


Comunicat nr. 52


“Dragonii Transilvani” s-au întors din misiune


La Dej, în prezența ministrului Apărării, Sorin Frunzăverde, și a șefului Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, a avut loc astăzi, 21 februarie, ceremonialul de întoarcere în țară a Batalionului 811 Infanterie “Dragonii Transilvani”.

La Apelul solemn au răspuns prezent toți cei 405 militari care au acționat, în perioada august 2006-februarie 2007, în regiunea Dhi Qar din Irak.

Comandantul batalionului, locotenent-colonelul Tudorel Dragonici, a subliniat cu acest prilej că militarii din subordinea sa și-au făcut datoria și au reușit să continue cu succes seria de misiuni efectuate de detașamentele românești precedente. Partenerii din Coaliția Multinațională, care acționează în Irak, au apreciat în numeroase ocazii că se simt în siguranță știind ca batalionul românesc se află în flancul de Sud-Est.

Ministrul Sorin Frunzăverde i-a mulțumit locotenent-colonelului Dragonici că i-a adus cu bine în țară pe toți militarii Batalionului 811 Infanterie, cărora le-a urat “bun venit acasă, la noi în Ardeal, în România”.

Timp de peste șase luni, “Dragonii Transilvani” au participat la efortul de stabilizare și reconstrucție a Irakului, în cadrul Diviziei Multinaționale de Sud-Est, fiind dislocați la Tallil. Batalionul a executat peste 1200 de misiuni de patrulare, cercetare, escortă, pază și securitate a raioanelor de dislocare, acțiuni umanitare și cu focus medical.

“Dragonii Transilvani” au probat o bogată experință profesională, dobândită în misiunile internaționale din Kosovo (BELUKROKOS-2002) și Irak (ANTICA BABILONIA-2003). Ei au fost înlocuiți în teatrul de operații irakian de camarazii lor din Batalionul 495 Infanterie “Căpitan Ștefan Șoverth”, din București.Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării