Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cristina Dumitrescu

 


Comunicat nr. 55


Festivități ale Colegiului Național de Apărare


Astăzi, 27 februarie, în Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național, a avut loc festivitatea de absolvire a celei de a XVII-a promoții a Colegiului Național de Apărare și de deschidere a noii serii de cursanți ai acestei instituții.

În prezența unor personalități militare și civile, ministrul apărării, Sorin Frunzăverde, le-a înmânat diplomele absolvenților și, apreciind activitatea desfășurată de lectorii și cursanții Colegiului Național de Apărare, a subliniat că România, ca țară membră a Uniunii Europene și Alianței Nord-Atlantice are nevoie de continuarea activității acestora, pentru a putea face față unor noi provocări.

Totodată, ministrul Sorin Frunzăverde le-a urat bun venit cursanților noii serii a Colegiului Național de Apărare.

Absolvenții seriei a XVII-a fac parte din structuri ale sistemului național de securitate, Parlamentului, autorităților centrale și locale, societății civile, mediilor de afaceri și mass-media.

Colegiul Național de Apărare a fost înființat în 1992, cu scopul de a asigura pregătirea în domeniul apărării și securității naționale. Până în prezent au absolvit această instituție de învățământ 828 de cursanți, dintre care 33, din state membre ale NATO sau partenere.


Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării