Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cristina Dumitrescu

 


Comunicat nr. 55


Festiviti ale Colegiului Naional de Aprare


Astzi, 27 februarie, n Sala de Marmur a Palatului Cercului Militar Naional, a avut loc festivitatea de absolvire a celei de a XVII-a promoii a Colegiului Naional de Aprare i de deschidere a noii serii de cursani ai acestei instituii.

n prezena unor personaliti militare i civile, ministrul aprrii, Sorin Frunzverde, le-a nmnat diplomele absolvenilor i, apreciind activitatea desfurat de lectorii i cursanii Colegiului Naional de Aprare, a subliniat c Romnia, ca ar membr a Uniunii Europene i Alianei Nord-Atlantice are nevoie de continuarea activitii acestora, pentru a putea face fa unor noi provocri.

Totodat, ministrul Sorin Frunzverde le-a urat bun venit cursanilor noii serii a Colegiului Naional de Aprare.

Absolvenii seriei a XVII-a fac parte din structuri ale sistemului naional de securitate, Parlamentului, autoritilor centrale i locale, societii civile, mediilor de afaceri i mass-media.

Colegiul Naional de Aprare a fost nfiinat n 1992, cu scopul de a asigura pregtirea n domeniul aprrii i securitii naionale. Pn n prezent au absolvit aceast instituie de nvmnt 828 de cursani, dintre care 33, din state membre ale NATO sau partenere.


Purttorul de cuvnt al Ministerului Aprrii