Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cristina Dumitrescu

 


Comunicat nr. 60


Participarea ministrului Sorin Frunzăverde la Reuniunea Informală a Miniștrilor Apărării din țările membre ale Uniunii Europene


Ministrul Apărării, Sorin Frunzăverde, a participat la Reuniunea Informală a Miniștrilor Apărării din țările membre ale Uniunii Europene, care s-a desfășurat la Wiesbaden, Germania, în zilele de joi și vineri, 1 și 2 martie a.c.

Reuniunea ministerială de la Wiesbaden este prima de acest nivel la care România participă în calitate de stat membru al Uniunii Europene.

Ministrul Sorin Frunzăverde și-a exprimat speranța că eforturile președinției germane a Uniunii Europene în domeniul Politicii Europene de Apărare și Securitate (PESA) vor fi încununate de succes și a subliniat că România este conștientă că din noua sa calitate de membru al Uniunii derivă și noi responsabilități, fiind pregătită să joace un rol activ în domeniul PESA.

În cadrul discuțiilor despre operațiunea sub comanda UE din Bosnia-Herțegovina, ministrul Sorin Frunzăverde a arătat că România va continua să mențină o prezență activă în cadrul operațiunii Althea, pronunțându-se pentru continuarea prezenței militare și pentru un angajament politic substanțial al Uniunii în Bosnia-Herțegovina.

În ceea ce privește situația din Kosovo, ministrul român al Apărării a ținut să sublinieze că o soluție negociată a viitorului statut al provinciei trebuie să fie acceptată și să aibă la bază sprijinul ambelor părți. Sorin Frunzăverde a accentuat și că viitoarea prezență a Uniunii Europene în Kosovo trebuie să fie clădită pe experiența dobândită în această zonă și să țină cont de pozițiile tuturor actorilor implicati.Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării