Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 137


Ministrul aprrii a vizitat Batalionul 52 Geniu “TISA”


Ministrul Aprrii, Teodor Melecanu, mpreun cu eful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, s-a ntlnit n cursul zilei de duminic, 6 mai, cu militarii Batalionului 52 Geniu “TISA”, din municipiul Satu-Mare. La activitate a participat i prefectul judeului Satu-Mare, Radu Bud.

Comandantul unitii a prezentat organizarea, dotarea i misiunile batalionului, gradul de meninere a operaionalizrii modulului romnesc al Batalionului Multinaional de Geniu, precum i probleme legate de ncadrarea cu personal i tehnic de lupt. De asemenea, a fost fcut i o scurt demonstraie cu diferite categorii de tehnic.

n acest cadru, ministrul Teodor Melecanu s-a referit la necesitatea dotrii batalionului cu tehnic modern, avnd n vedere c echipamentele sunt uzate moral.

La ntlnirea cu personalul unitii, ministrul aprrii a insistat pe necesitatea unui proiect de construire de locuine pentru militari i civili, considernd c cele mai mari anse le-ar putea avea identificarea unor terenuri aflate n administrarea armatei, pe care ar putea fi ridicate locuine prin credit ipotecar.

Teodor Melecanu a apreciat activitatea desfurat de efectivele batalionului, remarcnd c este mbucurtor c o unitate relativ tnr a nregistrat succese notabile n ndeplinirea misiunilor la care a participat. El a artat, de asemenea, c n perioada urmtoare trebuie accentuat procesul de operaionalizare a batalionului, n ansamblu, concomitent cu intensificarea eforturilor pentru meninerea operaionalizrii modulului romnesc din compunerea Batalionului Multinaional de Geniu “TISA”, unitate format din structuri similare ale Armatelor Ungare, Slovace i Ucrainene.
Ministrul a mulumit militarilor din Batalionul 52 Geniu pentru eforturile depuse n cadrul Batalionului Multinaional de Geniu, inclusiv pentru colaborarea cu reprezentanii administraiei locale din zona de responsabilitate.

Purttorul de cuvnt al Ministerului Aprrii