Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 137


Ministrul apărării a vizitat Batalionul 52 Geniu “TISA”


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, împreună cu șeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, s-a întâlnit în cursul zilei de duminică, 6 mai, cu militarii Batalionului 52 Geniu “TISA”, din municipiul Satu-Mare. La activitate a participat și prefectul județului Satu-Mare, Radu Bud.

Comandantul unității a prezentat organizarea, dotarea și misiunile batalionului, gradul de menținere a operaționalizării modulului românesc al Batalionului Multinațional de Geniu, precum și probleme legate de încadrarea cu personal și tehnică de luptă. De asemenea, a fost făcută și o scurtă demonstrație cu diferite categorii de tehnică.

În acest cadru, ministrul Teodor Meleșcanu s-a referit la necesitatea dotării batalionului cu tehnică modernă, având în vedere că echipamentele sunt uzate moral.

La întâlnirea cu personalul unității, ministrul apărării a insistat pe necesitatea unui proiect de construire de locuințe pentru militari și civili, considerând că cele mai mari șanse le-ar putea avea identificarea unor terenuri aflate în administrarea armatei, pe care ar putea fi ridicate locuințe prin credit ipotecar.

Teodor Meleșcanu a apreciat activitatea desfășurată de efectivele batalionului, remarcând că este îmbucurător că o unitate relativ tânără a înregistrat succese notabile în îndeplinirea misiunilor la care a participat. El a arătat, de asemenea, că în perioada următoare trebuie accentuat procesul de operaționalizare a batalionului, în ansamblu, concomitent cu intensificarea eforturilor pentru menținerea operaționalizării modulului românesc din compunerea Batalionului Multinațional de Geniu “TISA”, unitate formată din structuri similare ale Armatelor Ungare, Slovace și Ucrainene.
Ministrul a mulțumit militarilor din Batalionul 52 Geniu pentru eforturile depuse în cadrul Batalionului Multinațional de Geniu, inclusiv pentru colaborarea cu reprezentanții administrației locale din zona de responsabilitate.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării